Vermijd Deze 5 Fouten in de Verzorging van je Haar

Huidveroudering Tegengaan

Veel mensen verlangen naar mooi haar. Wie doet dat nou niet? Als je een prachtige bos met haar wilt hebben, dan moet je aandacht geven aan hoe goed je je lokken verzorgt. Wist je dat de manier waarop je je haar wast, droogt en stijlt gevolgen heeft voor hoe je haar eruitziet en aanvoelt? Het is mogelijk dat je fouten maakt in je haarverzorging. Bekijk hier de meest voorkomende fouten in de haarverzorging die we hier hebben weergegeven.

Vermijd deze fouten en krijg prachtig haar

1. Niet kammen voor het wassen

Deze fout wordt dubbel afgestraft. Je moet weten dat het haar erg zwak is en snel breekt als het nat is. Dus om te voorkomen dat je te maken krijgt met klitten van het douchen, moet je je haar eerst kammen voordat je de douche instapt. Na het aanbrengen van een conditioner gebruik je je vingers om je lokken te ontwarren en kam je je haar vervolgens met een wijde kam alvorens het uit te spoelen.

wil-je-mooi-haar-vermijd-deze-5-fouten-in-de-verzorging-van-je-haar2

2. Alleen de uiteinden kammen

Te veel kammen kan ertoe leiden dat je haar breekt. Maar de natuurlijke oliën van je hoofdhuid zijn de beste conditioner voor je haar. Ontneem je haar dan ook niet van de beste conditioner die er is. Borstel je haar van de wortel naar de punt met een houten borstel, zodat de oliën je lokken conditioneren en glans geven. Dit kan ook de circulatie stimuleren en een gezonde haargroei bevorderen.

3. Schoonheidsfreak

Was jij je haar dagelijks? Als je mooi haar wilt hebben, DOE DIT DAN NIET! Je haar dagelijks wassen, berooft je hoofdhuid van de natuurlijke oliën, waardoor het haar er droog, dof en levenloos uit kan zien. Natuurlijk kan je dagelijks douchen, maar als je weinig haarstylingproducten gebruikt, is het beter om je haar alleen af te spoelen met water. Je kunt ook elke 2 dagen een lichte volumegevende haarconditioner gebruiken.

4. Onjuiste conditionering

Velen van ons zullen wel al van het advies hebben gehoord om alleen de uiteinden te conditioneren om te voorkomen dat je haar platter en zwaarder wordt. Maar als je fijn haar hebt, moet je ook je haarwortels conditioneren. Dit komt omdat fijn haar gemakkelijker breekt. Je zult je wortels niet droog willen laten. Een andere flater in de haarverzorging is te veel conditioneren. Je moet ervoor zorgen dat je net genoeg gebruikt om je klitten te ontwarren. Je moet de diepe conditioneringbehandeling minstens een keer per week doen. Vergeet niet om na elke conditionering grondig uit te spoelen. Wacht totdat het water helder is. Een reinigende shampoo is van tijd tot tijd goed om te voorkomen dat vuil zich gaat ophopen.

wil-je-mooi-haar-vermijd-deze-5-fouten-in-de-verzorging-van-je-haar1

5. Geloven dat je gespleten uiteinden kunt herstellen

Sorry, om jullie uit de droom te helpen dames, maar het herstellen van gespleten uiteinden is niet mogelijk. Als de haren aan de uiteinden eenmaal splijten, kan geen enkel haarverzorgingproduct dit probleem oplossen. Je beste oplossing is om gespleten uiteinden te voorkomen. Te vaak wassen, te hard met een handdoek drogen en een overmatig gebruik van stylingmiddelen zijn slechts drie dingen die gespleten uiteinden kunnen veroorzaken. Een tijdelijke oplossing is om je haar te laten knippen. Een andere goede oplossing is om Arganolie op de uiteinden aan te brengen, omdat dit de gespleten punten gladder en dus minder zichtbaar maakt.

Bekijk onze Youtube instructie video voor hoe je arganolie op je haar aanbrengt voor mooi, glanzend haar,

Dus als je mooi haarwilt houden, zorg er dan voor dat je deze fouten in de verzorging van je haar voorkomt.

Deel dit artikel over verzorging van je haar met je vrienden! Sharing is caring!