Verlies Jij Meer Haar dan Wat Normaal Is?

Verlies Jij Meer Haar dan Wat Normaal Is

Behoud je volle lokken voordat het te laat is. De meeste mensen geven veel geld uit om rimpels te verhinderen maar beseffen niet dat ze ook hun haar gezond moeten houden. Dat geldt vooral voor mannen met de mannelijke patroon kaalheid, maar ook vrouwen kunnen last krijgen van kale plekken op hun hoofd.

Wat veroorzaakt nu haaruitval? Er is een verscheidenheid aan oorzaken.

Haarproducten
OK, ik weet dat je het goed bedoelt. Je wast je haar, maar dat is vandaag de dag niet het enige dat mensen doen. Veel mensen stellen hun haar daarnaast nog bloot aan allerlei haarproducten zonder na te denken over wat chemische componenten met de biologie van je haar zouden kunnen doen. Dat geldt vooral voor vrouwen die constant haarproducten gebruiken of naar de kapper gaan om hun haar in model te laten brengen. Matigheid is geboden als het op haarproducten aankomt. Zelfs de mechanische beweging van een kam door je haar kan schadelijk zijn als je het niet goed doet.

Zwangerschap
Dat is één factor minder voor mannen om zich zorgen over te maken. Zwangerschap maakt een combinatie van hormonen los die de haarfollikels aantasten. De scherpe daling van het oestrogeen niveau is hier meestal de oorzaak. Maar net als de zwangerschap zelf is het haarverlies maar tijdelijk. Vrouwen krijgen snel na de geboorte van hun kind hun gezond haar weer terug.

Stress of ziekte
Het is waar wat ze zeggen over stress: het kan maken dat je je haar uittrekt of dat je lichaam dat al zelf voor je doet. Mannen met een stressvolle baan lopen een grotere kans om kaal te worden dan mannen met minder stress. Haarverlies kan ook wijzen op een ernstiger onderliggend ziektebeeld zoals bijvoorbeeld een gebrek aan eiwit.

Erfelijkheid of leeftijd
Mannelijk patroon kaalheid is een erfelijke aandoening. Ook leeftijd speelt vaak een rol. De leeftijd waarop je haar begint te verliezen kan eveneens erfelijk zijn.

Behandeling
Het is normaal dat er een paar haren op je kussen liggen als je ‘s morgens wakker wordt, of in het afvoerputje als je net gedoucht hebt. Een mens verliest gemiddeld zo’n 50 tot 100 haren per dag. Als je haar in plukken uitvalt of als je kale plekken op je hoofd krijgt wordt het tijd om je zorgen te maken.

Gebruik Arganolie om je follikels goed te voeden en gezond te houden. Doe het ook kalm aan met al die haarproducten en leer hoe je je haar goed moet kammen. Arganolie is een 100% natuurproduct. Het bevat verschillende voedingsstoffen zoals Vitamine E en is rijk aan anti-oxidanten –allemaal stoffen die je haar enorm veel goed zullen doen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]