Vergeet de Basis van Goede Huidverzorging Niet

Vergeet de Basis van Goede Huidverzorging Niet

Nu de zomer op z’n einde loopt wordt het tijd om het programma voor je persoonlijke verzorging af te stemmen op de herfst. Je huid en je haar krijgen met ander weer te maken dus hier en daar zul je het schoonheidsprogramma dat je in de zomer volgde een beetje moeten aanpassen.

Veel mensen hebben slechts één schoonheidsprogramma. Maar het volgen van één en hetzelfde programma in alle seizoen is niet verstandig. Verschillende seizoenen brengen namelijk verschillende klimaat- en weerelementen met zich mee. De reden dat de meesten het bij één schoonheidsprogramma voor het hele jaar houden is meestal gebrek aan tijd of geld of een voorkeur voor iets makkelijks. De trieste waarheid is echter dat je huid en je haar daardoor niet de verzorging krijgen die ze verdienen en die ze zo nodig hebben. En dat kan weer tot grotere problemen leiden.

Je zou je over je krappe budget of drukke agenda geen zorgen hoeven te maken als je schoonheidsprogramma voor de herfst eenvoudig en goedkoop zou zijn. Wees dus niet bang om het roer om te gooien als de herfst zich aankondigt! Maar hier zijn nog wel drie basis huidverzorgingstips die je het hele jaar op zou moeten volgen!

Een Fraaie Huid Komt van Binnenuit
Velen van ons hebben wel eens het gezegde gehoord dat ware schoonheid van binnen zit. En dat is inderdaad waar. Als je een mooie huid wil krijgen moet je beginnen met nadenken over wat je je lichaam te eten geeft. Als je je lichaam niet goed voedt en gehydrateerd houdt loop je grote kans op een doffe, schilferige of vlekkerige huid. Je huid weerspiegelt wat je eet en je zou dus serieus aandacht moeten schenken aan wat je eet en drinkt.

Eet Groenten en Fruit
Eet verse ongekookte groenten en fruit. Deze zijn erg belangrijk voor het sterker maken van de cellen. Behalve water drinken om je lichaam goed gehydrateerd te houden is het ook goed om fruit te eten dat veel water bevat. Goede voorbeelden zijn komkommer, watermeloen, mango’s en abrikozen. Deze fruitsoorten zitten ook vol met Vitamine A dat eveneens goed is voor de huidcellen.

Kies voor Groene Drankjes
Wel eens groene drankjes geprobeerd? Neem afscheid van je normale sapjes en frisdrankjes want die zijn niet gezond. Probeer in plaats daarvan groene drankjes. Je kunt heel makkelijk zelf een mix maken. Groene drankjes kun je maken van appel, boerenkool, gember, romeinse sla, selderij, komkommer, peterselie of citroen. Je kunt al deze ingrediënten mengen of eruit pikken wat jij het lekkerst vindt. Groene drankjes werken ontgiftend en dat betekent een goed uiterlijk en een gezonde huid. Groene drankjes helpen ook de huid soepel te houden en bevorderen een gezonde en glanzende huid.

Breng Elke Dag Marokkaanse Arganolie Op Je Huid Aan
Vergeet niet je huid twee maal per dag met Marokkaanse Arganolie te verwennen. Arganolie zit vol met stoffen die de huid voeden. Het bevat daarnaast ook anti-oxidanten zoals Vitamine E, Carotenoïden, Ferulinezuur en Polyfenolen en beschermt daardoor de huid tegen beschadiging. De essentiële vetzuren in Arganolie, Sterolen en Squaleen, houden de huid goed gehydrateerd en vochtig.
Deze drie huidverzorgingstips zou je het hele jaar door op moeten volgen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!