Top 3 Voedingswaren Voor de Huid en Meer Advies

Top 3 Voedingswaren Voor de Huid en Meer Advies

Waarschijnlijk ken je het oude gezegde “De liefde van een man gaat door de maag” nog wel. Maar wist je dat het geheim van een gezonde en mooie huid eveneens door de maag gaat? Inderdaad! Je huid weerspiegelt wat je eet en als je je lichaam alleen maar gezond voedsel te eten geeft zal je huid er gegarandeerd gezond en glanzend uitzien.

Bepaalde voedingswaren zijn bijzonder goed voor de huid. Weet jij welke dat zijn en heb jij ze in je dagelijkse dieet zitten? Kijk eens naar onze lijst van voedingswaren die gezond zijn voor je huid!

Top 3 Voedingswaren die Goed Zijn Voor Je Huid

 • Zeevruchten – Als je een gladde, gave en glanzende huid wil moet je al het voedsel wat uit de zee komt omarmen. Actieve componenten zoals zink en omega 3 vetzuren zijn erg goed voor het aanzien van de huid. Waarschijnlijk heb je mensen al vaak horen zeggen dat vis goed is voor je gezondheid. Zelfs dokters zeggen het. Het vandaag de dag populaire en aanbevolen “Mediterrane dieet” bevat vis als hoofdbestanddeel. Verschillende soorten vis en schelpdieren, met name oesters, zalm en andere vettige vissoorten, kunnen wonderen doen voor je huid.
 • Omega 3 Vetzuren
  Behalve voor een stralende huid is omega 3 ook goed voor het bestrijden van een droge of geïrriteerde huid. Irritatie van de huid maakt dat deze sneller veroudert. Onderzoek heeft aangetoond dat irritatie van de huid bij kan dragen aan aandoeningen als eczeem of psoriasis. Omega 3 vetzuren houden ook de slagaderen rondom het hart open. Daardoor verbetert de bloedsomloop en dat is belangrijk bij het gezond houden van de huid.
 • Zink
  Zink helpt acne te bestrijden. Het speelt namelijk een rol bij de verwerking van testosteron en dat heeft invloed op de aanmaak van talg. Talg is een van de hoofdoorzaken van acne. Zink helpt ook bij de aanmaak van nieuwe cellen en het kwijtraken van dode huidcellen. Je huid krijgt daardoor die mooie stralende glans.
 • Citrusvruchten
  Van citrusvruchten krijg je een mooie en strakke huid. Het voor de huid belangrijkste ingrediënt in deze vruchten, Vitamine C, komt ook in veel schoonheidscrèmes voor. Vitamine C helpt bij de productie van collageen. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de basisstructuur van de huid. Rond je 35ste levensjaar begint de afbraak van collageen te versnellen waardoor je huid er uitgezakt uit kan gaan zien. Door fruit te eten wat rijk is aan Vitamine C, zoals citrusvruchten, wordt de huid strakker en wordt het ontstaan van rimpels uitgesteld. Vitamine C is ook een krachtige anti-oxidant. Deze helpt vrije radicalen te neutraliseren voordat die schade aan de huidcellen kunnen aanrichten en huidveroudering veroorzaken. Vitamine C heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.
 • Rode en Groene Groentens
  Voor een heldere en gladde huid moet je altijd rode en groene groenten op je bord hebben liggen. Je ouders hadden gelijk toen ze je als kind dwongen deze groenten te eten. Groenten zijn erg goed voor je gezondheid en wat goed is voor je hele lichaam is ook goed voor je huid. Kies groenten met felle kleuren omdat die vol zitten met beta-caroteen, Vitamine A en andere anti-oxidanten.
Deel dit artikel over de top 3 voedingwaren met je vrienden! Sharing is caring!