Tips Voor Winterse Huidverzorging, Lees Nu!

Tips Voor Winterse Huidverzorging, Lees Nu!

De wisseling van seizoenen eist zijn tol van je huid. Als de Aarde rond de zon draait en een ander seizoen begint kun je op beschadiging van je huid rekenen. Veranderingen in vochtigheid, temperatuur en weercondities, of blootstelling aan een sterke zon. Het kan je huid allemaal een behoorlijke optater geven.

Het belangrijkste probleem in de koude wintermaanden is een droge en gebarsten huid. Dat komt door de plotselinge daling van temperatuur, lagere vochtigheid en de verwarming die in huis aangaat. Deze 3 factoren beroven de huid van zijn natuurlijke vocht met als resultaat een droge en gebarsten huid.

Wat moet je nou doen als het winter wordt? Hier volgen enkele huidverzorgingstips voor de winter om te zorgen dat je huid gezond en gaaf blijft.

Verzorging van je Huid in de Winter

  1. Hou de huid gehydrateerd! Kou, lage vochtigheid en verwarming in huis beroven de huid van zijn natuurlijke vocht. De snijdende wind buiten doet daar nog een schepje bovenop. Je zult dit vochtverlies moeten aanvullen. Gebruik Arganolie als dagelijks vochtinbrengend product. Het zit vol met componenten die hydrateren, voeden en de huid jong houden.Het is het beste om het vochtinbrengende product direct na douche of bad aan te brengen. Dep je huid af met een handdoek in plaats van te wrijven. Breng vervolgens na ±3 minuten de Arganolie op de huid aan.
  2. Neem geen lang heet bad of douche! Een lang heet bad of douche mag dan wel heerlijk ontspannend zijn, maar het is erg slecht voor de huid. Het hete water maakt dat de natuurlijke oliën van de huid verdwijnen waardoor je een droge en jeukende huid overhoudt. Gebruik lauwwarm water in bad of douche en blijf niet langer dan 15 minuten in het water.
  3. Hou je lichaam ook van binnen vochtig! Drink op z’n minst 8 glazen water per dag. Als het lichaam gehydrateerd is is je huid dat ook. Drink geen alcohol, koolzuurhoudende dranken of cafeïne houdende dranken. Deze drogen het lichaam uit en beroven de huid van zijn vocht.
  4. Bescherm je huid tegen de zon! Ook in de winter moet je je zonnebrandlotion binnen handbereik hebben. Eigenlijk zou je er een gewoonte van moeten maken om elke dag zonnebrandlotion op te doen, wat voor weer of seizoen het ook is. De schadelijke UV stralen van de zon kunnen door een dik wolkendek heen dringen en je huid beschadigen. Gebruik een zonnebrandlotion van beschermingsfactor 15 of hoger, en breng de lotion 15 minuten voordat je naar buiten gaat aan. Bedenk dat sneeuw meer dan 80% van de schadelijke UV straling terugkaatst. Denk dus geen moment dat je in de winter wel zonder zonnebrandlotion kunt.
  5. Gebruik in huis een bevochtiger! Dit brengt het vochtigheidsgehalte in huis omhoog waardoor je huid beschermd en gezond blijft.

Winter is geen excuus voor een slechte huid. Volg deze huidverzorgingstips voor de winter op om je huid gezond te houden en te beschermen tegen de ruwe elementen.

Deel dit artikel over winterse huidverzorging met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]