De beste tips voor zachte voeten

Verzorgde voeten

Er zijn best veel mensen die gruwelen bij de aanblik van voeten. Misschien verberg jij je voeten ook wel liever, omdat je je er onzeker over voelt. Zonde dat je daarom die mooie sandalen of pumps niet aantrekt! Met voeten is niets mis, mits ze goed verzorgd worden. In dit artikel lees je de beste tips om heerlijk zachte, mooie en goed verzorgde voeten te hebben en te houden. En dit alles met gewoon simpele behandelingen die je thuis kunt doen.

Wat zijn de oorzaken van slecht uitziende voeten?

De grootste oorzaak van voeten die er… minder prettig uitzien om naar te kijken, is uitdroging. Uitgedroogde voeten hebben gebarsten hielen, wondjes en ruwe randjes. Slecht zittende schoenen helpen daar ook niet bij.

Je voeten verdienen goede verzorging, want ze dragen je immers de hele dag. De eerste stap is daarom goede schoenen te dragen. Laat je daarvoor goed adviseren in een gespecialiseerde zaak. Natuurlijk mag je af en toe ook schitterende schoenen dragen, die misschien wat minder goed zijn voor je voeten. Met mooie voeten voel je je extra zelfverzekerd in die schitterende schoenen, en niets is zo mooi als een zelfverzekerde vrouw.

De 5 beste tips voor zachte voeten

Tip 1: Bakpoederbad

Voeg 2 eetlepels bakpoeder toe aan warm water en baad hier je voeten een half uur in. Heerlijk zachte voeten zijn het resultaat!

Tip 2: Bananenmasker

Pureer een rijpe banaan en smeer je voeten in met de pasta. Laat dit 10 minuten intrekken om daarna met warm water af te spoelen. Je zult snel afscheid kunnen nemen van je gebarsten hielen.

Tip 3: Nacht in arganolie

Smeer je voeten ’s avonds in met arganolie. De olie is rijk aan anti-oxidanten die je voeten helpen te herstellen, terwijl de vetzuren je huid weer heerlijk voeden. Draag ’s nachts sokken om de actieve werking helemaal in te sluiten.

Beroemdheden En ArganolieTip 4: Scrub

Dode huidcellen die op je huid achterblijven maken je voeten niet mooier. Een eigen gemaakte scrub van havermout en citroensap helpt je huid een handje bij het verwijderen van deze dode huidcellen. De zachte huid die je daarna overhoudt, neemt verzorgende producten veel beter op.0

Tip 5: Houd je nagels netjes en schoon

Vieze teennagels maken dat je hele voeten er onverzorgd uitzien. Houd ze daarom netjes bij en goed schoon. De randjes van je nagels kun je het beste schoonmaken met een mesje speciaal voor je nagelriemen.
Bonustip: Laat gelnagellak zetten op je teennagels! Deze lak blijft een aantal weken zitten en maakt al die tijd dat je voeten er schitterend verzorgd uitzien.

Hopelijk heb jij met deze tips binnen no-time schitterend zachte voeten waar je je niet langer voor hoeft te schamen!

Wat is jouw beste tip voor mooie voeten? Vergeet dit artikel niet te delen, zodat al je vriendinnen zorgeloos de zomer in kunnen met hun mooie sandalen.