Deze 5 Dingen heb je Nodig na een Weekendje in de Zon

Arganolie Uitproberen In De Winkel

Heerlijk! Het is zondagavond, je bent het hele weekend lekker buiten geweest en geniet nu van de laatste zonnestralen voor je morgen weer moet werken. Deze maandagochtend is alleen extra zwaar, want je lichaam heeft best wat schade gehad van die lekkere zon en dat merk je helaas. Daarom hier wat tips om je huid en je haar wat extra tlc te geven nadat je genoten hebt van de zon.

Hoe beschadigt zon je huid?

De UV-straling in zonlicht beschadigt je huidcellen. De schade zorgt voor uitdroging, rimpels, verkleuringen en op langere termijn zelfs voor huidkanker. Voorkomen is beter dan genezen, dus smeer je altijd goed in! Ook als jij achter glas zit (bijvoorbeeld in de auto) of als de zon achter de wolken is, dringen er nog UV-stralen door die schade kunnen doen. Als je verbrand bent, heeft je huid schade opgelopen en die ook nog eens flink pijn doet. Maar ook al ben je niet verbrand, je huid loopt altijd schade op door de zon. Volg daarom deze tips op om je huid een beetje extra te verzorgen na een overdosis aan zon.

Wat heeft je huid nodig na de zon?

Hydratatie

De zon droogt je huid uit, zeewater droogt je huid uit en zand kan je huid net iets meer scrubben dan je lief is. Na een weekendje in de zon en misschien wel aan het strand kan je huid wat extra liefde gebruiken in de vorm van hydratatie. Aftersun-crèmes zitten vol met hydraterende ingrediënten. Door je lekker in te smeren voorkom je dat je mooi gebruinde huid er een aantal jaar ouder uit gaat zien dan die eigenlijk is. Hydratatie hoeft trouwens niet alleen van buiten te komen, drink ook goed veel water.

Vitamine E en arganolie

Vitamine E is een sterke anti-oxidant die schade aan de huid kan herstellen. En dat heb je wel nodig als je verbrand bent! Arganolie is een echte vitamine E bom. De carotenoïden in arganolie zijn ook een anti-oxidanten. De onverzadigde vetten zorgen dat je huid beter vocht vast kan houden en op die manier ook de schade van de zon beperkt.

Huidveroudering

Haarverzorging

Vergeet niet je haar, want dat kan ook flink uitdrogen in de zon. En grote kans dat je niet alleen in de zon hebt gezeten, maar ook lekker hebt gezwommen in de zee of in een zwembad. Heerlijk, maar zout en chloor zijn niet ideaal voor je haar. Douche daarom goed nadat je terugkomt van het strand en spoel al het zout en chloor uit je haar. Zet de douche wat kouder dan je normaal doet, zodat je huid ook kan afkoelen. Verder kan je haar ook wel wat extra hydratatie gebruiken na een weekend buiten. Gebruik een lekker verzorgend haarmasker, gebruik zo min mogelijk stylingsproducten en doe een extra pompje arganolie in je haar om die mooie lokken te voeden!

Gezichtsmasker

Maak zelf een verzorgend gezichtsmasker door onderstaande ingrediënten te mengen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels arganolie
  • 3 eetlepels honing
  • 5 eetlepels yoghurt

De olijfolie werkt ontstekingsremmend, de arganolie herstellend, de honing hydraterend en yoghurt kalmerend. Dus alle ingrediënten bij elkaar om beschadiging door de zon ongedaan te maken.

Doe-het-zelf aftersun

Dit is de makkelijkste behandeling ooit: smeer de verbrande plekken in met biologische yoghurt! De yoghurt is kalmerend en de melkzuren exfoliëren de huid een klein beetje, zodat de beschadigde huid snel plek kan maken voor nieuwe huid. Nadat je de yoghurt ongeveer een kwartier hebt laten intrekken, spoel je het af en smeer je je huid lekker in met arganolie. Arganolie hydrateert en herstelt de huid door zijn unieke combinatie van vitaminen en mineralen.

Dus, bescherm je huid altijd goed voordat je de zon in gaat. En mocht het toch een beetje mis zijn gegaan; arganolie doet echt wonderen voor je huid!

Wat doe jij als je verbrand bent?