Tips Voor de Verzorging van Handen en Nagels

Verzorging van handen en nagels is voor veel vrouwen belangrijk. Hier zijn een paar practische manieren om je nagels en handen beter te verzorgen.

Tips voor de Verzorging van Je Handen

Voor het wassen van je handen
Het is een must dat we af en toe onze handen wassen omdat we daardoor de verspreiding van schadelijke ziektekiemen tegenhouden. Bepaalde soorten zeep veroorzaken echter irritatie. De meeste huidartsen bevelen voor het handen wassen een vochtinbrengende vloeibare reiniger aan, met name voor mensen met een “normaal” huidtype. Als je liever vaste stukken zeep gebruikt, gebruik dan zeep die vochtinbrengend is en ingrediënten als glycerine, zonnebloemolie of sojaboon olie bevat.

Hydrateren
Je handen gehydrateerd houden, vooral als je wat ouder wordt, is een van de beste verzorgingspraktijken voor je handen die er is. Je kunt om het even welke crème of lotion gebruiken maar speciale handcrème heeft zo zijn voordelen. Crème die speciaal voor handen gemaakt is is niet vettig en trekt snel in. Zorg dat je een handcrème kiest met sheaboter of saffraanzaadolie en let erop dat de crème een beschermingsfactor van 30 of meer heeft. Er zijn ook een paar essentiële oliën die hetzelfde doen met hetzelfde resultaat. Arganolie is daar een goed voorbeeld van. Arganolie zit vol met moisturizers als Vitamine E, Sterolen en essentiële vetzuren. Het laat geen vettig gevoel achter omdat het snel door de huid wordt opgenomen. Je kunt ook een paar druppels Arganolie op je nagels aanbrengen om deze geconditioneerd en sterk te houden. Je nagels tenminste twee maal per maand 20 minuten lang in Arganolie met een paar druppels citroensap onderdompelen is ideaal.

Leeftijdsvlekken op Je Handen Aanpakken
Als je ouder wordt kun je soms leeftijdsvlekken op je handen krijgen. Je kunt deze laten verdwijnen door regelmatig verlichtende handcrème aan te brengen. Als je zo’n handcrème gaat kopen, kies dan geen crème met hydroquinone als ingrediënt. Deze stof wordt namelijk in verband gebracht met misvormingen van de huid. Studies met dieren hebben ook aangetoond dat oraal innemen van hydroquinone in sommige gevallen kanker kan veroorzaken. Je kunt ook verlichtende handcrèmes met alfa-hydroxy zuren (AHA’s) nemen. AHA’s kunnen donkere vlekken verlichten door de celvernieuwing te versnellen. Er zijn ook laser behandelingen om leeftijdsvlekken kwijt te raken. Praat met je huidarts als je in zo’n behandeling geïnteresseerd bent.

Tips Voor de Nagelverzorging

Vitamine B7 voor Je Nagels
Biotine oftewel Vitamine B7 behandelt en verhindert broze nagels. Neem voedsel dat rijk is aan deze vitamine zoals groene peultjes, haver, walnoten, zoonebloempitten, tarwe of zilvervliesrijst in je dieet op. Als je een biotine supplement wil gebruiken, praat dan eerst met je huisarts.

De Juiste Technieken voor een Manicure
Om je nagels gezond en mooi te houden moet je zorgen dat je de juiste manicure technieken toepast. Je nagelriemen knippen is absoluut verboden omdat dat ontstekingen kan geven. Gebruik in plaats daarvan een manicurevijltje om je nagelriemen zachtjes terug te duwen. Het is ook het beste om nagelclippers met een gebogen handvat en snijvorm te gebruiken zodat je bij het knippen automatisch de natuurlijke vorm van je nagels volgt.

Dit zijn zomaar een paar tips voor de verzorging van handen en nagels die kunnen helpen je handen en nagels mooi en gezond te houden.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]