Tips voor de Huidverzorging in de Winter

Verzorg je Huid met deze Winterse Huidverzorgingstips

Veel mensen vragen zich af waarom hun huid in het koudste seizoen droog wordt. Hoe kunnen ijskoude temperaturen nu immers net zo veel vochtverlies in de huid veroorzaken als heet weer in de zomer? Het antwoord zit ‘m in het dalen van de luchtvochtigheid. Luchtvochtigheid is de hoeveelheid waterdamp die er in de lucht om ons heen zit. Als de luchtvochtigheid hoog is betekent dat dat er meer waterdamp in de lucht zit. Als hij laag is zit er minder waterdamp in.

Als het vochtig is verliest onze huid veel minder snel zijn eigen vocht. Bij lage luchtvochtigheid gaat dit verlies veel sneller. En daarom krijgen we zelfs tijdens de winter een droge huid. De temperatuur is zo laag dat de lucht maar weinig waterdamp kan bevatten en dus droog is.

En we weten al wat er gebeurt wanneer de huid droog wordt. Hij verliest zijn natuurlijke glans en als er aan gekrabd wordt ontstaat een plekje. Op plaatsen waar de huid dikker is zoals knieën en ellebogen kan de huid gaan schilferen.

Huidverzorging in de Winter

De aanpak van dit seizoensgebonden probleem begint bij je bad. Je zou kortere douches moeten nemen met kouder water. Heet water onttrekt namelijk vocht aan je huid. Breng na dit korte bad meteen milde reinigers aan in plaats van zeep. Deze reinigers verwijderen dode huidcellen zodat je nieuwe jonge huid aan de oppervlakte komt. Daarna is het tijd om een vochtinbrengend product aan te brengen.

Als de dode huidcellen weg zijn kunnen de nieuwe huidcellen de moisturizer opnemen. En dat is goed omdat daardoor de nieuwe huid gevoed en gehydrateerd wordt en het vocht langer kan vasthouden.

Het is ook belangrijk om te weten wat voor soorten huidcrème je het beste kunt gebruiken. Gebruik geen moisturizers met essentiële oliën zoals eucalyptus olie of geurtoevoegingen. Deze kunnen namelijk de huid irriteren. Het ergste is dat je het op een gegeven moment op de gebarsten huid gaat aanbrengen wat het alleen maar erger maakt. Je moet op zoek gaan naar oliën als kokosnoot olie, olijfolie of zelfs Arganolie. Deze types olie kunnen je huid verzachten. Let ook op belangrijke ingrediënten zoals vitamine E dat kan helpen het vocht in de huid vast te houden.

De Techniek is ook Belangrijk

Een welbekende manier om een vochtinbrengend product aan te brengen is als het gezicht of lichaam nog een beetje vochtig of nat is. Daarom is het aan te bevelen om je na douche of bad niet helemaal af te drogen. En breng ook lotion op de huid aan als je van plan bent de deur uit te gaan. Dit verhindert dat kou en wind vocht aan je huid kunnen onttrekken.

Winterkleding is ook belangrijk. Zorg ervoor dat je winterkleding van het juiste materiaal kiest. Ga voor zijde en satijn voor kleding die je op de huid draagt. Wol is uit den boze omdat dat de huid kan irriteren. Wol kan daarom alleen als buitenste laag worden gedragen.

Deel dit artikel over huidverzorging in de winter met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]