Tips Over Hoe Droge Voeten te Behandelen

Hoe behandel je droge voeten

Iedereen kan droge voeten krijgen. In vergelijking met de huid op de rest van ons lichaam, is de huid op onze voeten van nature zelfs droog. Onze voeten hebben geen talgklieren en het zijn de zweetklieren op de voeten die de huid hydrateren. Droge voeten kunnen een probleem worden voor mensen die geen tijd nemen om hun voeten regelmatig te hydrateren. Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat het hydrateren van je voeten deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging. Hoewel iedereen droge voeten kan krijgen, zijn senioren en mensen met een medische aandoening, zoals diabetes en voetschimmel, vatbaarder om het te krijgen.

Droge voeten kunnen variëren van een milde, tijdelijk droge tot zeer droge huid. Er zijn een aantal redenen waarom droge voeten ontstaan en gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat de huid op je voeten uitdroogt.

Oorzaken van droge voeten

Je voeten zijn droog als gevolg van een gebrek aan vocht. Er zijn een aantal factoren die droge voeten kunnen veroorzaken. Dit zijn enkele van de factoren die ervoor zorgen dat de huid van je voeten uitdroogt.

 • Zeer warme baden of douches
 • Niet-hydraterende zeep
 • Eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen die de huid uitdrogen
 • Medische aandoeningen, zoals diabetes of een schildklieraandoening
 • Koude temperaturen
 • Droge lucht of een lage luchtvochtigheid
 • Te veel tijd in de zon

Nu je een aantal van de factoren kent die droge voeten veroorzaken, zijn hier een aantal symptomen waar je op moet letten.

hoe-behandel-je-droge-voeten1

Symptomen van droge voeten

Over het algemeen zijn droge voeten een symptoom van een ander probleem. Als de huid op je voeten droog is, zijn dit enkele symptomen waar je last van kunt hebben.

 • Jeuk en roodheid
 • Barsten of scheuren in de voeten
 • Ruwe en schilferige huid
 • Vervellende huid
 • Uitslag die meestal wordt veroorzaakt door jeuk
 • Verergering van het probleem tijdens de wintermaanden

Het behandelen van droge voeten

Om droge voeten te behandelen, moet de onderliggende oorzaak worden aangepakt. Er zijn mensen die van nature een droge huid hebben en als je één van deze mensen bent, moet je extra maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je voeten altijd gehydrateerd zijn. Om droge voeten aan te pakken, worden vaak therapeutische oliën, zalfjes en crèmes gebruikt. Lotions zijn vaak geen ideale behandeling voor droge voeten, omdat de meeste lotions alcohol bevatten, wat de huid nog verder kan uitdrogen. Hier kan je lezen hoe je droge voeten thuis kunt behandelen.

 1. Gebruik een hydraterende zeep.
 2. Hydrateer je voeten na een douche of bad en voordat je naar bed gaat.
 3. Drink elke dag genoeg water om je lichaam te hydrateren.

hoe-behandel-je-droge-voeten2

Arganolie als behandeling voor droge voeten

Arganolie is een uitstekende keuze om droge voeten te behandelen. Dit is omdat de olie boordevol voedingsstoffen zit die krachtige hydraterende eigenschappen bevatten, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Wat ook goed is aan Arganolie is het feit dat het volledig natuurlijk is en geen agressieve materialen bevat die de huid verder kunnen uitdrogen en je gezondheid kunnen schaden.

Vermijd droge voeten door ervoor te zorgen dat het hydrateren van je voeten deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging!

Deel dit artikel over Droge Voeten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]