Dit is de basis van goede haarverzorging

Mooi haar hoeft niet duur te zijn

Ben jij ook wel eens gaan uitrekenen hoeveel geld je eigenlijk hebt geïnvesteerd in dure behandelingen voor je haar? Elke behandeling beloofd een schitterende bos haar, zo eentje waar alle vrouwen van dromen en jaloers op zouden zijn. Na menig tegenvallend resultaat hebben we dan nu goed nieuws voor je: Je hoeft helemaal niet veel geld uit te geven voor mooi haar! Met een goede basisverzorging voor je haar en een aantal simpele tips en tricks krijg jij net zulk mooi haar als in de reclame’s.

Tips voor perfect haar die je niets kosten

Tip 1: Eet gezond

Voor een gezond lijf moet je goed eten, logisch dat hetzelfde geldt voor je haar. Als jij gezond eet worden je haren gevoed met de essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te zijn. Eiwitten, vitamine A, B en C zijn essentieel voor gezond haar. Eiwitten haal je met name uit zuivel, vlees en vis, maar ook uit peulvruchten en volkoren granen. Genoeg vitamines krijg je binnen door veel groente en fruit te eten.

Tip 2: Was je haar op de juiste manier

Door je haar op de juiste manier te wassen en met de producten die goed zijn voor jouw type haar kun je je haar gemakkelijk een enorme boost geven. Gebruik niet te veel shampoo en focus je vooral op je hoofdhuid. Zo voorkom je dat je de kwetsbare punten onnodig uitdroogt. Conditioner moet je juist wel vooral in de punten van je haar gebruiken. Vergeet ook niet shampoo en conditioner goed uit te spoelen, vooral bij dik haar willen er nog wel eens restjes achterblijven.

Bonus tip: Spoel je haar af met koud water, je haarschubben sluiten zich dan weer netjes en jij hebt schitterend glanzend haar.

Tip 3: Ga voorzichtig met je haar om

Je kunt hele dure behandelingen nemen voor je haar, maar je hebt een veel groter effect als je gewoon altijd op een goede en voorzichtige manier met je haar omgaat. Volg deze simpele tips en je merk een groot resultaat:

  • Dep je haar droog, ga er niet met je handdoek overheen wrijven
  • Kam nat haar met een grove kam, niet met een borstel
  • Gebruik elastiekjes zonder metaal, want daar kan je haar van afbreken
  • Zit niet te veel aan je haar, want dan maak je het vies en in de knoop

Tip 4: Verzorg je haar met natuurlijke producten

Dure haarbehandelingen zitten vaak vol met chemische troep, daarmee belast je je haar enorm. Je haar reageert het beste op natuurlijke verzorging, die je haar voedt. Arganolie is een 100% natuurlijke olie die voor elk haartype gebruikt kan worden. Doordat het rijk is aan anti-oxidanten beschermt het je haar niet alleen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, het helpt ook gedane schade weer te herstellen.

Ben je na het lezen dat dit artikel ook benieuwd naar hoe je arganolie het beste kunt gebruiken als haarverzorging? Kijk dan hieronder ons Youtube filmpje waarin wij dit stap voor stap uitleggen:

Tip 5: Kies de producten die passen bij jou haar

Klinkt logisch, maar hoe weet je eigenlijk wat jouw type haar is? Spray water op je haar en bekijk of het direct wordt opgenomen of niet. Bij normaal tot droog haar wordt het water direct geabsorbeerd, terwijl bij vettig haar de waterdruppels eerst even op het haar blijven liggen.

Met deze tips kun je, zonder een cent extra uit te geven, het perfecte haar krijgen. En als je straks iedereen in je omgeving jaloers hebt gemaakt met je haar, tip ze dan gewoon op dit artikel!