Een Drie-Stappen Proces voor een Mooie, Jonge Huid

Een Drie-Stappen Proces voor een Mooie, Jonge Huid

Er wordt vaak gezegd dat goede huidverzorging, goede voeding en een gezonde levensstijl het ouder worden vertraagt en de tekenen van huidveroudering vermindert. In de winkel zijn eindeloos veel anti-verouderings producten voor de huid verkrijgbaar die je in je schoonheidsroutine zou kunnen opnemen. Bedrijven besteden mega-euro’s aan het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten tegen veroudering. Vrouwen kunnen de verleiding gewoon niet weerstaan om zichzelf mooi en jong te maken.

Maar de waarheid is dit. De sleutel naar een tijdloze huid bestaat uit slechts 3 basis stappen. Het opvolgen van deze 3 stappen brengt je op weg naar een gezonde en fraaie huid.

  • Stap 1. Bescherming tegen de zon – Niets veroudert je huid sneller dan blootstelling aan de zon. De UV straling van de zon veroorzaakt rimpels doordat collageen wordt afgebroken. Het creëert vrije radicalen, en het blokkeert het natuurlijke reparatiemechanisme van de huid. Draag elke dag zonnebrandlotion, ongeacht het seizoen en zelfs wanneer de zon niet al te uitbundig schijnt.Zonnebrandlotions bevatten ingrediënten die de opname van straling tegengaan. Hierdoor wordt de huid beschermd tegen de schadelijke effecten van de UV straling van de zon. Kies een breed spectrum lotion met een beschermingsfactor van 15 of hoger. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter het is voor de huid.Breng ruime hoeveelheden lotion op alle onbedekte delen van je huid aan, tenminste 20 tot 30 minuten voordat je naar buiten gaat. Breng iedere 2 uur opnieuw aan of zo vaak als op het etiket aanbevolen wordt. Als je gaat zwemmen of als je iets gaat doen waar je flink van gaat zweten, breng de lotion dan vaker aan.
  • Stap 2. Exfoliëren! – Regelmatig exfoliëren zorgt dat sneller nieuwe cellen worden aangemaakt. Dat komt doordat de dode huidcellen van de toplaag van je huid verwijderd worden. De dode cellen maken dat je huid er dof en droog uitziet. Bovendien verstoppen de dode huidcellen de poriën en verhinderen dat de huid vocht kan opnemen. Als deze dode cellen verwijderd zijn ziet je huid er helderder en gaver uit.Kies milde exfolianten die je huid niet beschadigen. Hard en fanatiek wrijven kan je huid kapotmaken en kan leiden tot droogheid en infecties. Ook te vaak exfoliëren kan je huid kwetsbaar maken en beschadigen. Exfolieer tenminste een maal per week maar niet vaker dan drie maal.
  • Stap 3. Hydrateren! – Je huid gehydrateerd en vochtig houden is de beste verdediging. Dat is omdat droge huid een voorteken is van rimpels, fijne lijntjes en leeftijdsvlekken. Dit zijn de meest voorkomende tekenen van huidveroudering. Elke dag hydrateren houdt je huid niet alleen zacht en glad, maar het versterkt ook de natuurlijke verdedigingslinie tegen de elementen.Breng na elk bad of douche een moisturizer als Arganolie aan. Deze olie bevat essentiële vetzuren die vocht insluiten en de huid soepel en glad houden. Deze 100% natuurlijke olie zit ook vol met anti-oxidanten die vrije radicalen bestrijden en de schadelijke effecten daarvan op de huid minimaliseren. Arganolie heeft anti-verouderende voedingsstoffen zoals vitamine E die je huid er jong en fraai uit laten zien.

Volg dit 3-stappen plan voor een mooie, jong ogende huid.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!