Leer Meer Over Stress en Veroudering van de Huid

Leer Meer Over Stress en Veroudering van de Huid

Veel mensen leiden een druk leven. Door onze drukke agenda raken we vaak gestressd. En als we gestresst zijn proberen we manieren te vinden om te ontspannen.

Maar omdat onze agenda’s zo vol zitten is het practisch onmogelijk om die ontspanning te vinden. En daarmee houdt de ironie niet op. Als je het druk hebt betekent ontspanning dat je iets uit je agenda moet schrappen. Na het zogenaamde ontspannen zijn veel mensen vaak nog meer gestresst omdat ze iets uit hun agenda niet hebben kunnen doen. Dit is inderdaad het kip-ei probleem van stress. Waarschijnlijk raak je alleen al gestresst omdat je het woord stress hier zo vaak leest.

Als we gestresst zijn zien we dat in onze huid terug. Misschien is het je wel opgevallen dat je fijne lijntjes en rimpels beter zichtbaar werden sinds je het zo druk kreeg. Misschien heb je zelfs wel gemerkt dat je huid meer en sneller rimpels en lijntjes begint te vertonen. Stress kan veroudering van de huid bespoedigen en veel mensen raken daar dan weer gestresst van. Ook hier zien we weer de vicieuze cirkel van gestresst raken en de noodzaak tot ontspanning.
Het goede nieuws is dat we deze cirkel kunnen doorbreken en dat we zelfs de veroudering van de huid kunnen bestrijden. Hier volgen enkele manieren om te ontspannen en even afstand te nemen van je hectische leven.

Simpele Manieren Om te Ontspannen

  • Sta tien minuten eerder op dan je gewend bent. Je hoeft niet supervroeg op te staan om wat tijd voor jezelf te hebben. Niemand wil heel vroeg opstaan. Maar je zou eens kunnen proberen 10 minuten eerder op te staan. Je kunt deze 10 minuten gebruiken om simpelweg je geest te ontspannen. Je kunt even rustig gaan zitten, naar vogeltjes luisteren of een wens doen. Denk nog even niet aan wat er voor die dag op het programma staat. Maak je hoofd vrij van alle zorgen.
  • Diep ademhalen!Waarschijnlijk heeft iemand je wel eens gezegd om diep adem te halen wanneer je gestresst bent. En dat kan inderdaad wonderen doen. Haal diep adem zolang dat goed voelt.
  • Een massage van vijf minuten ontspant lichaam en geest. Je kunt een collega of misschien je partner vragen om je even een snelle massage te geven. Dat helpt je spieren te ontspannen.
  • Zing een liedje. Als je niet hardop kunt zingen neurie dan een melodietje waar je van houdt en waar je rustig van wordt.
  • Verwen je huid met Arganolie. Als je gestresst raakt van je rimpels en fijne lijntjes, breng dan elke dag Marokkaanse Arganolie op je huid aan. Doe dit een maal ’s morgens en een maal voordat je naar bed gaat. Je zult al gauw zien dat je rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar beginnen te worden. Je zult ook zien dat je huid door regelmatig gebruik van Arganolie weer gaat glanzen. Arganolie bevat Vitamine E, essentiële vetzuren, Sterolen, Squaleen en Polyfenolen. Dit zijn voedingsstoffen die voor herstel van de huidcellen zorgen.
Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!