Steengoede Tips Voor de Huid in de Herfst

Steengoede Tips Voor de Huid in de Herfst

Het is bepaald geen makkelijke taak – je huid in alle jaargetijden gezond en glanzend houden, maar het is mogelijk. Nu de herfst eraan komt zijn hier een paar tips voor de huidverzorging. Als je deze tips opvolgt krijgt je huid precies wat die nodig heeft om zich aan het veranderende weer aan te passen.

Basis hygiène
Dit ligt nogal voor de hand. Of het nu winter, lente, zomer of herfst is, het is belangrijk om je huid zo schoon mogelijk te houden. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je gezicht moet wassen om de kans te verkleinen op acne of andere aandoeningen die mogelijk littekens achter kunnen laten. Maar het is ook weer geen goed idee om je gezicht te vaak te reinigen. Als je dat nu doet zou je dat de komende herfst dus wat moeten minderen. Maar wees wel grondig zoals je dat ook in de warmere maanden was.

Make-up Verwijderen
Verwijder op het einde van de dag altijd al je make-up, zelfs als je moe van school of werk thuiskomt. Was ‘s avonds alle make-up van de dag af omdat zich anders bacteriën op je huid kunnen nestelen. Make-up verstopt uiteindelijk je poriën en kan dan tot huiduitslag leiden. Als je het niet op kunt brengen om de hele gezichtsroutine te volgen, verwijder de make-up dan gewoon met een zakdoekje.

Bescherming tegen de zon
Straling is een onzichtbare kracht die schade aan je huid aanricht. De effecten bouwen zich langzaam (maar heel zeker) op. Misschien zit je veel in de zon om aan alle kanten mooi bruin te worden. Zorg in dat geval dat je een goede betrouwbare zonnebrandlotion gebruikt om het ergste van de ultraviolette straling van de zon tegen te houden. Te veel blootstelling aan de zon is een belangrijke factor bij het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes en ook huidkanker.

Eet gezond
Groenten en fruit zijn belangrijk voor de gezondheid. Hou je huid glanzend met een dagelijkse voorraad vitamines en mineralen en ook met Omega-3 vetten die je kunt krijgen van vis, avocado’s of amandelen. Uitdroging kan je huid dof maken. Drink dus veel water om de huid soepel te houden.

Hydrateren
Het is belangrijk om veel water te drinken maar ook om de buitenkant van je huid gehydrateerd te houden. Je kunt commerciële moisturizers gebruiken of kiezen voor gezondere, meer natuurlijke alternatieven zoals Arganolie. Arganolie, ook wel het vloeibare goud uit Marokko genoemd, is een natuurlijk extract tjokvol voedingsstoffen die de huid alles geven wat die nodig heeft om gezond te blijven. Zelfs tijdens de gure herfstdagen. Arganolie houdt je huid gezond en beschermd tegen de elementen van de herfst.

Deze kleine stapjes zijn al genoeg voor een jonge, levendige en gezonde huid!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!