Stap Nu Over Op Gezondere Culinaire Arganolie!

Stap Nu Over Op Gezondere Culinaire Arganolie!

Er zijn tegenwoordig veel culinaire oli‘n te koop die als gezonde olie worden aangeprezen. Maar er is ŽŽn bijzondere olie die al eeuwenlang door de bevolking van Marokko in hun maaltijden wordt gebruikt omdat die zo goed is voor de gezondheid. De gezondheidsvoordelen van deze olie zijn sinds kort ook in de moderne wereld bekend. Enig idee over welke olie het gaat? Het gaat over Culinaire Arganolie.

Culinaire Arganolie, ook vaak het “vloeibare goud uit Marokko” genoemd, wordt al eeuwenlang door de Berberbevolking in de keuken gebruikt. Maar pas in 1867, toen een delegatie uit Marokko de Argannoten op een internationale beurs in Parijs presenteerde, kreeg de olie voor het eerst wereldwijde faam. Deze beurs leidde tot de ontdekking van de voordelen van deze olie.

Culinaire Arganolie Verbetert de Gezondheid

Hier zijn enkele serieuze gezondheidsredenen waarom je op deze culinaire olie zou moeten overstappen.

  • Weinig Verzadigde Vetten Talrijke studies hebben uitgewezen dat verzadigde vetten een van de belangrijkste oorzaken zijn van verstopte aderen. Ook kunnen deze vetten de cholesterol in het lichaam verhogen. Het vloeibare goud uit Marokko bevat zo weinig verzadigde vetten dat het lichaam deze gemakkelijk kan verwerken.
  • Goede hoeveelheden Enkelvoudig en Meervoudig onverzadigde Vetten Onverzadigde vetten worden om verschillende redenen de “goede” vetten genoemd. EŽn reden is dat enkelvoudig onverzadigde vetten het goede cholesterol verhogen en het slechte cholesterol verlagen. Een andere reden is dat meervoudig onverzadigde vetten het totale cholesterol in het lichaam verlagen. Deze kostbare olie uit Marokko bevat meer enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten dan verzadigde vetten.
  • Plantensterolen Plantensterolen zijn vooral bekend vanwege het feit dat zij de opname van cholesterol door het lichaam verlagen. Dat komt doordat het de opname van cholesterol door de darmen blokkeert. En Arganolie zit vol met plantensterolen.

Het is waar dat al deze gezondheidsvoordelen van Arganolie ook in andere culinaire oli‘n voorkomen. Daarom volgen hier de gezonde componenten die alleen in het vloeibare goud uit Marokko zitten.

Het vloeibare goud uit Marokko is rijk aan:

  • Prostaglandinen – zijn stoffen waarvan bewezen is dat ze erg effectief zijn in het omgaan met hartziektes. Verschillende studies hebben uitgewezen dat prostaglandinen ook het afweersysteem van het lichaam verbeteren.
  • Vitamine E – is een krachtige anti-oxidant die helpt bij het herstel van cellen en de algehele gezondheid verbetert. Het helpt ook voor een gezonder hart en een gezondere huid.
  • Arganolie verhoogt ook de productie van verteringsenzymen zodat de spijsvertering verbeterd wordt. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen die we via onze maaltijden binnenkrijgen beter door het lichaam worden opgenomen.

Inmiddels zou je overtuigd moeten zijn om de overstap naar een gezondere culinaire olie te maken, te weten het vloeibare goud uit Marokko. Met al zijn gezondheidsvoordelen is deze olie inderdaad even kostbaar als goud en misschien nog wel kostbaarder. Als je je lichaam gezond wil houden, begin dan met het gebruik van een gezondere culinaire olie. Marokkaanse Arganolie kan het beste gebruikt worden om over gegrild vlees, gegrilde vis of salades te sprenkelen. Geniet van de nootachtige smaak en natuurlijk van de gezondheidsvoordelen van deze olie!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]