De 5 slechtste douchegewoonten !

Vrouw Na Douchen Achter Spiegel

Douchen is een essentieel onderdeel van onze dagelijkse rituelen. Voor de een is het een heerlijke manier om wakker te worden in de ochtend of te ontspannen in de avond. Voor de ander is het een klusje dat maar beter zo snel mogelijk geklaard kan zijn. Voor bijna iedereen is het een vaste routine. Daar sluipen regelmatig gewoonten in die slecht zijn voor huid en haar. Hieronder de 5 meest voorkomende, plus haar- en huidvriendelijke alternatieven!

1. Te heet water

Veel mensen douchen graag met heel heet water. Dit voelt prettig voor stijve of vermoeide spieren, maar ons haar en onze huid kunnen eronder lijden. Te heet water droogt ze namelijk uit. Voelt de huid trekkerig en het haar stroef en stug? Schilfert de (hoofd)huid? Probeer dan eens een lagere temperatuur!

2. Te lang douchen

Liefhebbers van douchen brengen soms veel tijd onder de douchestraal door. Dit is niet erg duurzaam en kan de waterrekening hoog opdrijven, maar kan ook een aanslag doen op onze huid. Net als te heet water, heeft ook een te lange blootstelling aan water een uitdrogend effect.

3. Teveel of te weinig scrubben

Scrubben is een goede manier om dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding van onze huid te stimuleren. Deze kan verzorgende stoffen daardoor beter opnemen en gaat meer stralen. Wie nooit scrubt, doet er goed aan om het meer te doen. Teveel scrubben is ook niet goed. Dit kan leiden tot huidirritatie of juist een vette huid. 1 à 2 keer per week is voldoende.

4. Dagelijks het haar wassen

Veel mensen wassen dagelijks hun haar. Dit droogt het haar teveel uit, waardoor de hoofdhuid extra olie gaat aanmaken om dit te compenseren. Daardoor wordt het haar nog sneller vet en kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht. Om de dag, of zelfs twee dagen, wassen is beter. Voelt het haar tussendoor echt vies, dan is afspoelen met alleen water een goed alternatief.

vrouw haar wassen

5. Te ruw afdrogen

Nadat de kraan is dicht gedraaid, willen de meesten van ons zo snel mogelijk droog worden om warm te blijven. Daarom drogen we ons lichaam, gezicht en haar snel en ruw af. Dit kan het haar doen afbreken of de huid irriteren. Voorzichtig deppen is dan ook beter dan ruw wrijven, al duurt het misschien iets langer.

Verzorgingstips voor na het douchen

Tijdens het douchen kan er veel misgaan, zoveel is duidelijk. Maar er is ook goed nieuws: na een douchebeurt zijn huid en haar goed voorbereid op diepgaande verzorging. De poriën zijn weer schoon en oude huidcellen verwijderd, dus verzorgende ingrediënten worden goed opgenomen.

Pure, biologische arganolie is een uitstekend middel om zowel huid als haar te verwennen. Het is rijk aan vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren, die de huid vocht helpen vasthouden en eventuele schade herstellen. Meer informatie over het verzorgen van de huid met arganolie is hier te vinden.

Optimaal profiteren van de dagelijkse douche

Douchen is voor de meeste mensen een dagelijks ritueel. We kunnen er daarom maar beter optimaal van profiteren! Met een zachte aanpak kunnen huid en haar schadeloos schoon en stralend worden. Dit betekent niet te heet of te lang douchen, niet teveel of te weinig scrubben, niet te vaak het haar wassen en zachtjes droog deppen. Rond het ritueel af met verzorgende arganolie en je huid en haar zullen stralen van gezondheid! Wat is jouw dagelijkse doucheritueel?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!