Slechte Eetgewoonten Afleren, Leer Nu Hoe!

Slechte Eetgewoonten Afleren, Leer Nu Hoe!

Of je nu probeert af te vallen of gewoon gezonder wilt leven, slechte eetgewoontes afleren kan een lastige opgave zijn. Niet alleen moet je de moed opbrengen om iets te veranderen, maar je moet het ook nog eens levenslang volhouden. En dat is niet makkelijk. Dat kan ik je nu vast verklappen. Een gewoonte veranderen is moeilijk, meer dan zomaar een “uitdaging”. Maar het is niet onmogelijk. Ook dat kan ik je vast verklappen. Er zijn verschillende goede manieren om slechte eetgewoontes af te leren!

Hier volgt hoe:

Ongezond snacken
Een of twee gezonde snacks per dag is OK zolang ze klein en gezond zijn. Een stuk fruit of een gezond slaatje zijn prima snacks die je suikergehalte op peil houden. Snacken in plaats van een maaltijd, of te veel snacken, moet je echter proberen te vermijden. Ben je daarom bewust van wat je snackt en hoeveel. Neem per dag maximaal 2 snacks van noten, crackers van hele granen of kaas, of een half broodje gezond.

Eten uit blik, envelop of verpakking
Eten uit blik, envelop of verpakking of diepvriesmaaltijden zijn meestal slechte bronnen van te veel calorieën, zout, en ongezond vet. Als je altijd haast hebt en niet veel tijd hebt om je eigen maaltijden klaar te maken, kies dan voor makkelijk te bereiden ingedriënten. Daar zijn er veel van. Ga op zoek naar eetklare salades met kip, fruit, noten en een royale hoeveelheid smakelijke Arganolie dressing. Nog makkelijker klaar te maken dan diepvriesmaaltijden – hoeft namelijk niet opgewarmd te worden! Direct uit de koelkast, klaar om te eten! Gezonde keuzes maken betaalt zich op den duur terug.

Eten om van een rothumeur af te komen
Problemen, angst, frustraties, zelfs kwaadheid los je niet op met een emmer vettige gebraden kip, een pizza of een bord vol ijs. Misschien helpt het voor even terwijl je aan het eten bent, maar alles is snel weer terug bij het oude. Plus wat extra calorieën. Je humeur wordt er alleen maar tijdelijk beter van. Dus als je last van je humeur hebt, los het dan op zonder te eten.

Eten alsof morgen de wereld vergaat
Snel eten is niet goed voor je gezondheid en je lichaam. Eten opschrokken in plaats van goed kauwen voor het slikken kan maagproblemen veroorzaken. Bovendien komt er van snel eten lucht in je eten waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt. En het belangrijkste, als je mond niet al het voedsel goed kauwt, heeft de rest van het spijsverteringskanaal daar ook problemen mee. Eet dus langzaam en op je gemak. De wereld vergaat morgen niet.

Gezond blijven en een geweldig lijf hebben is mogelijk als je slechte eetgewoontes afleert. Lees deze lijst eens door en begin vandaag nog met de verandering.

Deel dit artikel over slechte eetgewoonten met je vrienden! Sharing is caring!