Pak een Slecht Humeur Aan Met ‘Feel Good’ Voedingsmiddelen!

Pak een slecht humeur aan met deze ‘Feel Good’ voedingsmiddelen!

Iedereen heeft weleens zijn/haar dag niet en we hebben allemaal weleens een slecht humeur. Als het niet gaat zoals we willen dan is eten één van de dingen waar we onze troost bij zoeken. Maar de meeste hunkeringen naar eten hangen samen met junkfood, zoals zoute chips en enorm zoete lekkernijen. Maar de waarheid is dat junkfood je niet het goede humeur zal geven waar je hersenen naar op zoek zijn. Als je je slechte humeur wilt kwijtraken, dan zijn hier enkele voedingsmiddelen die dit niet alleen voor elkaar krijgen, maar ook lekker en goed zijn voor je gezondheid.

Voedingsmiddelen om je slechte humeur op te peppen

Als je een slecht humeur hebt, ga dan niet met je vingers in een grote zak zoute chips graaien. Eet in plaats daarvan deze voedingsmiddelen die je al gauw de zonnige kant van alles weer laten inzien.

 • Donkere chocolade
  Dit zal veel mensen blij maken en vooral degenen die van chocolade houden. Donkere chocolade kan je humeur oppeppen, omdat ze de chemie van je hersenen flink aan het werk kunnen zetten. Ze kunnen de niveaus van fenylethylamine en endorfines in je hersenen, die dit euforische gevoel geven, verhogen. Naast het verhogen van de hoeveelheid “blije chemicaliën” in je hersenen, zitten ze ook vol met anti-oxidanten en fytonutriënten, waarvan is aangetoond dat ze goed zijn voor het hart en het bestrijden van kanker. Gezond zijn betekent blij zijn!
 • Vette vis
  Als je een slechte dag hebt, eet dan vette vis voor de lunch of het diner, zoals zalm, tonijn en makreel. Deze vette vis zit boordevol omega-3 vetzuren. Omega 3 heeft anti-inflammatoire eigenschappen die de chemie van je hersenen kan veranderen om ze beter te laten functioneren. Ze kunnen ook psychische ziekten voorkomen, zoals een depressie. Als je een zware dag achter de rug hebt, dan denk je misschien dat een zoute maaltijd die drijft in de olie van de dichtstbijzijnde drive-thru een goed idee is om je humeur op te peppen, maar de waarheid is dat een stuk geroosterde zalm of gegrilde tonijn gezonder en veel effectiever is om van je slechte humeur af te komen!
 • Oh zo zoete aardappelen
  Misschien heb je deze wortelgroente nog nooit gegeten, maar zoete aardappelen zijn geweldig om je slechte humeur op te peppen. Zoete aardappelen zijn rijk aan koolhydraten. De meeste mensen bij wie de stemming naar het nulpunt zakt, zullen vaak hunkeren naar zoetigheden van geraffineerd meel. Koolhydraatrijke voedingsmiddelen, zoals zoete aardappelen, zijn een betere keuze, omdat zij ervoor zorgen dat er serotonine vrijkomt. Dit is een stof in de hersenen die de stemming, slaap en eetlust regelt. Dus als je je neerslachtig voelt, ga dan niet direct naar het gangpad van het junkfood. Bak in plaats daarvan je eigen zoete frietjes. Geniet er rustig van en daarna zul je je veel beter voelen.
 • Lekkere yoghurt
  Yoghurt wordt beschouwd als een supervoedingsmiddel, omdat het boordevol gezonde voedingsstoffen zit, zoals calcium, eiwit en probiotica. Yoghurt kan je lichaam niet alleen gezonder maken, het kan ook je slechte humeur verlichten. Vrouwen die lijden aan PMS stemmingswisselingen kunnen verlichting vinden bij het eten van deze heerlijke en gezonde snack!
 • Ga voor bananen
  Bananen zitten boordevol tryptofaan, wat een bouwsteen is voor serotonine of het blije hormoon. De B-vitaminen van banaan helpen stress te bestrijden en de kalium die erin zit, kan je mentale alertheid verhogen. Als je je stemming wilt verbeteren, eet dan een paar bananen!

Dit zijn enkele voedingsmiddelen die je in een betere stemming zullen brengen!

Deel dit artikel over “feel good” voedingsmiddelen met je vrienden! Sharing is caring!