De Top 6 Winterse Haarverzorgingstips

De Top 6 Winterse Haarverzorgingstips

En je dacht dat niets slechter is voor je haar dan de zomer! Als je haar telkens weer last heeft van de wisseling van seizoenen, heb je waarschijnlijk last van seizoensgebonden haarproblemen. Oeps, geen reden voor paniek, dat is geen levensbedreigende ziekte. Het kan je echter wel gek maken en je zelfvertrouwen aantasten.

Je bent niet alleen. De winter brengt gure bijtende wind en vrieskou dat grote schade aan het haar van iedereen kan aanrichten. Verwarming binnenshuis en lage vochtigheid maakt het nog erger. Haar kan makkelijk droog, dof en saai worden. En met zoveel vakantiedagen in het vooruitzicht is dat een ramp.
Om je haar glanzend en fraai te houden in de winter moet je een paar dingen in gedachten houden.

Hier volgen de top 6 winterse haarverzorgingstips.

 1. Draag altijd een hoed
  Je moeder heeft je vast al ontelbare keren verteld dat je je goed aan moet kleden voordat je naar buiten gaat, vooral als het sneeuwt. Bij beschermende kleding hoort eigenlijk ook een hoed, muts of sjaal om je haar te beschermen. Haarstrengen zijn kwetsbaar en kunnen door koude wind en sneeuw gemakkelijk beschadigd raken. Kies natuurlijk materiaal want wol en acryl geven statische electriciteit waardoor je haar alle kanten uit gaat staan.
 2. Sla de shampoo over
  Door elke dag shampoo te gebruiken kun je je haarfollikels en haarschachten beschadigen. Shampoo wast met het vuil namelijk ook de natuurlijke oliën van het haar weg. Gebruik in plaats van normale shampoo ook eens droge shampoo. Droge shampoo is in de winkel te koop, maar je kunt ook babypoeder als droge shampoo gebruiken om een teveel aan olie uit je haar te verwijderen.
 3. Diep conditioneren
  Diep conditioneren nadat je je haar gewassen hebt helpt mogelijke schade aan je haar te repareren, vooral schade die nog niet zichtbaar is. Kies een op crème gebaseerde zware conditioner en laat deze minstens 10 minuten in je haar zitten voordat je hem weer uitspoelt. Diep conditioneren houdt je haarstrengen beschermd en gehydrateerd.
 4. Douche niet te heet en niet te lang
  Neem geen hete douche. Heet water lost de natuurlijke beschermende olie van het haar op. Gebruik dus alleen handwarm water. Ook als je haar te lang is kan het uitdrogen. Hou je douche kort.
 5. Ga niet met nat haar naar buiten
  Ga niet naar buiten als je haar nog nat is van de douche. Het koude weer zou je haar kunnen bevriezen en dat veroorzaakt gespleten puntjes en gebroken haar. Droog je haar onmiddellijk na het douchen af. Als je een föhn wil gebruiken, gebruik dan de laagste of koelste instelling om verdere schade aan je haar te voorkomen.
 6. Gebruik elke dag Arganolie
  Deze olie is een vochtinbrengend product wat op je haar kunt laten zitten. Het is een uitstekend product om je haar gehydrateerd te houden. De olie zit vol met essentiële vetzuren die vocht vasthouden en het haar voeden. Deze voedingsstoffen zorgen dat het haar niet dof en droog wordt. Masseer elke dag Arganolie op je haar en je hoofdhuid.

Voorkomen seizoensgebonden haarproblemen met deze winterse haarverzorgingstips.

Deel dit artikel over winterse haarverzorgingstips met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]