Schreeuwt Jouw Huid Om Aandacht? Wat Vertelt je Lichaam jou?

Schreeuwt Jouw Huid Om Aandacht

Als je het vermoeden hebt dat je huid betere tijden gekend heeft, let dan goed op. Misschien probeert je lichaam je wel wat te vertellen.

Ongelijkmatige pigmentatie
Dat is vaak een teken van ondervoeding, uitdroging of vermoeidheid. Ongelijkmatige verkleuring van de huid kan duiden op een probleem met de cellen die verantwoordelijk zijn voor de pigmentatie. Als je huidcellen niet goed werken is dat voldoende reden om uit te zoeken waarom. Probeer beter te eten en te slapen en meer eiwitrijk voedsel en ook groenten en fruit te eten, en kijk dan eens of je huid verbetert. Misschien moet je wel naar de dokter.

Acne
Het verschijnen van acne of, erger nog, puistjes kan een aanwijzing zijn voor te veel bacteriën op je huid. Het is hierbij wel goed om op te merken dat acne ook veroorzaakt kan worden door een verstoorde hormoonbalans of door andere factoren. Acne komt vaak op het gezicht voor hoewel puistjes ook op andere delen van het lichaam kunnen ontstaan zoals de rug, armen of benen. Acne ontstaat wanneer de poriën op je gezicht verstopt raken met dode huidcellen, stofdeeltjes of soms ook bacteriën. Dat brengt een ontstekingsreactie op gang die zwelling, roodheid, jeuk en de aanmaak van pus kan veroorzaken. Omdat bacteriële infecties zonder behandeling erger kunnen worden moet je bij ernstige vormen van acne altijd een huidarts raadplegen.

Rimpels
Het proces van ouder worden zal er tot op zekere hoogte ook voor zorgen dat de huid wat van zijn soepelheid kwijtraakt. Dat leidt uiteindelijk tot diepe vouwen, rimpels en een uitgezakte huid. Als je echter denkt dat je huid wat gerimpelder is dan normaal voor jouw leeftijd, kijk dan eens naar je huidverzorgingsprogramma. Je huid zou wel eens problemen kunnen hebben met het vasthouden van vocht.

Uitslag
Mensen kunnen allergische reacties vertonen op van alles en nog wat, van schaaldieren tot gifsumak tot stof. Huiduitslag is vaak een reactie van de huid op iets wat je hebt gegeten of waar je mee in aanraking bent gekomen. Het kan echter ook ontstaan als gevolg van te veel vocht.

Droge, ruwe huid
Als je een erg droge huid hebt kan deze gaan schilferen. Een schilferige huid kan een aanwijzing zijn voor ernstigere aandoeningen zoals psoriasis of een aandoening aan de schildklier. Maar op z’n minst betekent het dat de buitenste lagen van je huid niet de voeding krijgen die ze nodig hebben. En het betekent meestal ook dat de huid moeite heeft vocht vast te houden. Een effect van een droge ruwe huid is dat de huid zijn elasticiteit verliest. Als een droge huid aan ruwe oppervlaktes wordt blootgesteld kan die makkelijk stuk gaan.

Ook gebarsten lippen zijn een gevolg van droogheid. Klinkt bekend? Misschien heb je er tijdens lange dagen in de zon wel eens last van gehad. Ook kou kan leiden tot een droge huid en gebarsten lippen.

Arganolie is een geweldige toevoeging aan je huidverzorgingsprogramma. Arganolie bevat vitamine E en essentiële vetzuren wat beide krachtige moisturizers zijn. Door Sterolen in Arganolie kan de huid beter vocht vasthouden.

Vond je dit artikel nuttig? Verspreid dan deze tips die van je huid houden!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]