Schep Eens Een Bord Eten Op Dat Je Jong Houdt

Schep Eens Een Bord Eten Op Dat Je Jong Houdt

Vraag je je wel eens af wat je allemaal nog kunt doen om de effecten op je huid van het ouder worden nog even uit te stellen? Heb je je zuurverdiende geld uitgegeven aan allerlei crèmes en drankjes die beweren je huid jong te houden? Ben je gefrustreerd door de resultaten?

Veel mensen laten zich overhalen om anti-verouderingsproducten te kopen die totaal niet werken. Je beste verdediging tegen verkooppraatjes is kennis. Het is goed om te weten welke ingrediënten echt werken voor het bestrijden van huidveroudering. Wist je dat er anti-verouderings ingrediënten zitten in wat we eten?

Er zijn bepaalde voedselgroepen die vol zitten met ingrediënten die je huid jong houden. Geef dus geen honderden of duizenden euro’s uit aan een anti-verouderingscrème of drankje alleen maar omdat een of andere beroemdheid dat aanbeveelt. Koop liever in de winkel voedingsmiddelen die niet alleen je honger stillen en je de voeding geven die je nodig hebt, maar ook de effecten van veroudering op je huid tegengaan.

Voedingsstoffen Die Je Jong Houden

  • Selenium is een belangrijk anti-verouderings mineraal. Wat doet het precies om huidveroudering te vertragen? Het activeert anti-oxiderende enzymen in het lichaam die het ouder worden vertragen. Selenium is niet alleen heel goed voor het vertragen van veroudering, het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en zorgt dat je minder snel kanker krijgt.Welke voedselgroepen bevatten veel Selenium? Paranoten, hele granen, zonnebloempitten, oesters, tonijn, haring, zwaardvis, garnalen, kip en kalkoen zijn zo maar een paar voorbeelden van voedsel dat rijk is aan Selenium. Gebruik echter niet te veel Selenium. Te veel Selenium kan leiden tot diarree, slechte adem en haaruitval. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is op dit moment 70 microgram, maar 55 microgram is eigenlijk wel genoeg. 55 microgram is ongeveer anderhalf ons zilvervliesrijst of anderhalf ons kipfilet zonder vel of botten.
  • Vitamine F is een ander anti-verouderings mineraal. Misschien hoor je de naam Vitamine F niet al te vaak. Dat komt omdat voor deze stoffen meestal de naam essentiële vetzuren of EVZen wordt gebruikt. Vitamine F bestaat uit twee voedingsstoffen, Linolzuur en Alfa Linolzuur, en staan bekend onder de naam Omega 3 en Omega 6. Vitamine F bevordert een jong uitziende huid en ondersteunt gezonde groei van het haar.Arganolie is rijk aan Vitamine F en andere voedingsstoffen die de huid nodig heeft zoals Vitamine E, Squaleen en Fenolen. Je kunt Arganolie over je salades, gegrilde vis of vlees sprenkelen en zo al deze gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen. Arganolie is vandaag de dag enorm populair, zowel de culinaire als de cosmetische variant. Andere bronnen van EVZen zij pecannoten, pinda’s, amandelen, bessen, tonijn, zalm, forel, sardientjes, kabeljauw en makreel.
  • Ellaginezuur verstevigt de huid en zorgt er zo voor dat die er jong uitziet. Men denkt dat ellaginezuur een krachtig kankerbestrijdend ingrediënt is. Recent onderzoek heeft daarnaast ook aangetoond dat het de elastische vezels beschermt en daardoor de structuur van de huid vrij houdt van schadelijke enzymen. Daardoor blijft de stevigheid van de huid in stand. Frambozen, granaatappels, aardbeien en pecannoten bevatten een grote hoeveelheid ellaginezuur.
Deel dit artikel over hoe jezelf jong te eten met je vrienden! Sharing is caring!