Rug Acne Verslaan met Arganolie

Rug Acne Verslaan met Arganolie

Wat is erger dan acne? Acne op het gezicht is erg genoeg, maar acne op een plaats waar je er niet bij kunt is zo mogelijk nog vervelender. Rug acne is dezelfde bekende acne – behalve dat het in dit geval op je rug zit. Andere plaatsen waar lichaamsacne kan voorkomen zijn billen en bovenarmen. Maar waar het ook zit, het veroorzaakt hetzelfde ongemak als op je gezicht.

Wat veroorzaakt rug acne?
Rugacne varieert van persoon tot persoon. Gezondheid en erfelijke factoren kunnen uitmaken welk type acne je op je rug kunt krijgen. Rug acne kan verschillende vormen aannemen zoals bijvoorbeeld mee-eters, puistjes, pustulen of, erger, cystes die diep in de huid gevormd worden en lastiger te bestrijden zijn.

Er is geen duidelijke verklaring waarom zich acne op de rug vormt. De oorzaken lijken echter dezelfde te zijn als bij gezichtsacne. Het verschijnt rond de puberteit en wordt veroorzaakt door veranderingen in de hormonen die met deze leeftijd gepaard gaan. Net zoals gewone acne wordt rug acne veroorzaakt door overactieve talgklieren die teveel talg produceren. Veel talg vormt een voedingsbodem voor bacteriën zodat de kans op ontstekingen groter wordt. Bacteriën op de huid kunnen samen met dode huidcellen poriën verstoppen. Daardoor wordt de huid rood en ontstoken en soms maak de huid zelfs pus aan.

Behalve door hormonen kan rug acne ook veroorzaakt worden door constante stress of door regelmatige eten van vet voedsel. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor het geloof dat rug acne kan ontstaan door overmatig zweten of door het dragen van zware rugzakken. Overmatig vocht kan wel bacteriën aantrekken en een rugzak kan de huid afschaven. Beide verschijnselen kunnen al bestaande rug acne verergeren.

Hoe wordt rug acne behandeld?
Om rug acne te verhinderen moet je misschien je levensstijl wel een beetje aanpassen. Om te beginnen moet je geen vet voedsel eten maar juist meer groenten en fruit. Deze bevatten namelijk waardevolle anti-oxidanten die ontstekingen kunnen reduceren. Daarnaast moet je goed werkende anti-acne producten gaan gebruiken. Arganolie is een ideaal product om acne op gezicht of rug te behandelen. Deze olie is rijk aan anti-oxidanten die je huid goed gevoed houden en het de gereedschappen geeft om ontstekingen of irritatie te bestrijden. Bovendien gaat de olie de vorming van littekenweefsel tegen en kan het zelfs oude littekens minder zichtbaar maken.

Je kunt het beste ook losse kleding en even geen rugzak dragen totdat de rug acne weg is. Mechanische druk kan de huid afschaven waardoor deze moeilijker herstelt. Til dus liever geen zware objecten op terwijl de acne aan het genezen is.

Als je rug acne geïrriteerd is geraakt of over een groot oppervlak verspreid is, aarzel dan niet om een huidarts te raadplegen voor advies over de juiste behandeling.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!