Richt je Meer op Haarverzorging Dan op Styling!

Richt je Meer op Haarverzorging Dan op Styling!

De dagelijkse verzorging van mijn haar gaat ongeveer zo. Ik maak mijn haar nat met water. Ik was het met shampoo. Ik spoel het naderhand weer uit met water. Zo simpel is mijn dagelijkse haarverzorging. Het ingewikkelde deel vindt na het douchen plaats…wanneer ik mijn straightener pak en mijn haar voor zo’n 30 tot 45 minuten in vorm breng. Dit is de enige manier om mijn haar er goed uit te laten zien. Zonder styling zou ik eruit zien als een vrouw met een bezem bovenop haar hoofd. Ik weet zeker dat velen van jullie hetzelfde ervaren.

Experts hebben hier geen problemen mee. Ze zijn het er zelfs mee eens dat het tijd en moeite kost om er goed uit te zien. Maar waar ze het niet over eens zijn, is het aspect waaraan de meesten van ons hun tijd en moeite aan besteden. Ze staan erop dat de tijd en moeite besteed moet worden aan de verzorging van ons haar en niet aan styling. Als we meer moeite doen om ons haar op de juiste manier te wassen, dan zullen onze lokken zal zelden styling nodig hebben.

Focus op de juiste plaatsen
Als je je haar wast, moet de nadruk liggen op je hoofdhuid. De volle lengte van je haar wassen, kan leiden tot statisch haar dat er vaak dof en grof uitziet. En als je conditioning aanbrengt, moet de nadruk liggen op de uiteinden. Je hele haar conditionen kan ervoor zorgen dat het er naderhand slap uitziet.

Bepaal je haartype
Dit zal je helpen te bepalen hoe vaak je je haar moet wassen. Mensen met vet haar moeten één keer per dag wassen. Terwijl personen met chemisch behandeld haar minder vaak moeten wassen om te voorkomen dat de reeds droge en behandelde lokken nog verder uitdrogen. Hetzelfde geldt voor oudere vrouwen. Naarmate we ouder worden, wordt onze hoofdhuid minder vet, dus hoeven we niet meer zo vaak met shampoo te wassen. Maar als je schilfers in je haar hebt, dan moet je juist vaker wassen met shampoo.

Conditioneren en hydrateren
Sla dit nooit over, zelfs niet als je laat bent voor je zeer belangrijke afspraak. Je haar conditionen, beschermt je haar tegen de UV-stralen van de zon, dus het is belangrijk om iedere keer nadat je je haar hebt gewassen hiervoor de tijd te nemen. Hydrateer daarnaast met biologische producten, zoals Arganolie, vooral als je geen tijd hebt om naar de kapsalon te gaan om je haar te behandelen. Dit is de enige manier om je haar te revitaliseren en het in zijn oude glorie te herstellen. Arganolie bijvoorbeeld, is rijk aan anti-oxidanten die je haar beschermen tegen verdere beschadiging veroorzaakt door vrije radicalen.

In onze instructievideo hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je arganolie het beste als haarverzorging kunt gebruiken:

Als je gaat zwemmen…
Bescherm je haar! Ik weet dat je er net zo uit wilt zien als je favoriete filmsterren in films….uit het water lopen, hun haren los en glanzend in de zon…maar als je het kunt weerstaan, zet dan je badmuts op en conditioneer je haar net voordat je gaat zwemmen. Wat wil je liever hebben, glanzend haar – behalve op het strand – of prachtige, gezonde lokken overal en iedere dag?

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]