Psoriasis in de Koudere Maanden, UV Licht is de Oplossing

Psoriasis in de Koudere Maanden, UV Licht is de Oplossing

Voor mensen die last hebben van psoriasis is de zomer het meest ideale seizoen, omdat het de oncomfortabele symptomen van hun huidconditie verlicht. Als de herfst daar is, kunnen de dalende temperaturen ervoor zorgen dat psoriasis verergert.

Waarom verergert psoriasis tijdens de koudere maanden?
Tijdens de koudere maanden verergert psoriasis als gevolg van droge lucht en omdat de huid niet veel UV-stralen krijgt. Wanneer de winter is aangebroken, worden de dagen korter. En voor mensen met psoriasis is dit niet zo goed nieuws. De UV-stralen van de zon zijn de reden waarom de zomer verlichting brengt voor psoriasis patiënten. UV-stralen van de zon en UV-licht hebben beide een positieve uitwerking op psoriasis. Tijdens de koudere maanden zijn we helemaal bedekt en hebben we de neiging om meer binnen te zitten, waardoor we minder worden blootgesteld aan de UV-stralen en dit kan psoriasis verergeren.

Hoe kan ultraviolet licht helpen psoriasis te verlichten? Experts menen dat UV-licht bijdraagt aan het voorkomen van een te snelle groei van de huidcellen, wat het kenmerk is van deze huidaandoening. Als je last hebt van psoriasis, dan heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat je meer uitbraken hebt en dat de plekken verergeren als je niet zo veel naar buiten gaat.

Tijdens de herfst en de winter is er buiten weinig vocht in de lucht en binnen wordt de huid begroet door een droge warmte. Beide dingen beroven de huid van het benodigde vocht en maken de huid droog. Als er iets is dat mensen met psoriasis zouden moeten doen, dan is dat het hydrateren van hun huid. Een droge huid kan de symptomen van psoriasis verergeren. Om de huid gehydrateerd te houden, is het het beste om een luchtbevochtiger in je huis te hebben en regelmatig een vochtinbrengende crème op te smeren.

Arganolie is een geweldige vochtinbrenger en veel mensen met psoriasis hebben verlichting gevonden door deze olie te gebruiken. De olie, boordevol essentiële vetzuren en sterolen, helpt het vocht vast te houden in de huid. Deze ingrediënten van de olie zijn de belangrijkste factoren voor het hydraterende vermogen. Arganolie zit ook boordevol huidverzorgende voedingsstoffen, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur, prostaglandinen en polyfenolen.

Het krijgen van een flinke dosis benodigd UV-licht
Maar hoe krijg je een flinke dosis UV-licht tijdens de koudere maanden? Overweeg nooit ofte nimmer om naar een zonnestudio te gaan. Je hebt hierbij de hulp van je arts nodig. Je arts kan je fototherapie aanraden. UVB-licht blijkt de meeste voordelen te bieden bij het behandelen van psoriasis. Je arts zal je klachten goed bekijken en kan je een bepaalde hoeveelheid UVB-blootstelling aanbevelen.

Een andere geweldige optie is om naar een tropisch land te vliegen. Dit kan absoluut een ideale optie zijn, omdat je verlicht kunt worden van psoriasis en op hetzelfde moment kunt genieten van het ontdekken van een nieuwe plaats en andere cultuur. Vergeet niet om niet te veel plezier in de zon te hebben, want te veel blootstelling aan de zon kan je psoriasis aanwakkeren! Vergeet niet om dagelijks zonnebrandcrème op te smeren!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.