Zo Gebruik je Arganolie bij Psoriasis !

Psoriasis Aan Hoofdhuid

Een olie die de huid met psoriasis herstelt, voedt en ‘m niet irriteert? Die bestaat! Arganolie kan de vervelende symptomen van psoriasis verlichten.

Welke stoffen hiervoor verantwoordelijk zijn en hoe je arganolie gebruikt, vertellen we in dit artikel.

Wat is Psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidziekte die gekenmerkt wordt door dikke rode schilferende plekken op de huid. Een stoornis in de huidgroei is de oorzaak van deze aandoening.

Bij psoriasis vindt de aanmaak van huidcellen versneld plaats. De teveel aangemaakte cellagen worden niet afgestoten, waardoor huiddelen ontstaan met een dikke laag onrijpe huidcellen die maar moeilijk afschilferen. Er zijn verschillende typen psoriasis.

Arganolie & Psoriasis

De combinatie van de unieke componenten van arganolie kan de ontstekingssymptomen van huidaandoeningen als psoriasis verlichten. De bultjes, rode vlekken, ontstekingen en vochtverlies welke gepaard gaan met een droge, geïrriteerde huid kunnen met succes worden bestreden.

De huid soepel en gehydrateerd houden, kan een uitbarsting van psoriasissymptomen voorkomen. Arganolie haalt zijn vochtinbrengende eigenschappen uit zijn hoge gehalte vitamine E en essentiële vetzuren, zoals sterolen en squaleen. Deze laatste stof is bovendien een krachtige ontstekingremmer, wat meehelpt in het bestrijden van de symptomen van psoriasis.

Veel van de componenten van arganolie zijn veelzijdig, waardoor de hydraterende, antioxidante en ontstekingsremmende effecten van de olie worden versterkt.

Gebruiksaanwijzing bij psoriasis:

  • Breng één à twee pompjes arganolie aan op de vingertoppen.
  • Masseer de olie warm tussen je handpalmen.
  • Verdeel de olie met platte handen over de plekken waar de psoriasis zich bevindt en laat de olie intrekken.
  • Breng arganolie aan op een nog vochtige huid, zo worden de actieve stoffen beter opgenomen door de huid.
  • Herhaal zo vaak als nodig.

Zacht voor de huid

Ben je bang dat je huid arganolie niet verdraagt? Die kans is klein. Dit omdat arganolie een 100% natuurlijke oliesoort is, wordt hij zelfs verdragen door de meest gevoelige huidtypes. Arganolie bevat geen synthetische stoffen en verstopt de poriën niet.

Wie arganolie langere tijd gebruikt, zal zien dat de huid zichtbaar opknapt. Heb wel geduld:! Verlichting van psoriasis is niet binnen een dag behaald. Wél zul je op heel korte termijn zien en voelen dat de huid zachter en gladder is.

Het is aan te raden arganolie in het begin ’s avonds te gebruiken, zo kan de huid voorzichtig wennen aan de olie. Als het goed gaat, kun je arganolie ook overdag gebruiken.

premium

Kies Altijd voor Kwaliteit

Een gladde, pure huid zonder jeuk is alleen binnen handbereik als je kiest voor kwalitatieve arganolie. Onze kwaliteit arganolie vind je nergens anders. Dan vinden wij niet alleen zelf, dat vinden ook onze klanten. Zij beoordelen onze arganolie met gemiddeld een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.nl.

Gebruik Arganolie Langdurig voor Beste Resultaten

Arganolie laat de beste resultaten zien als je de olie langdurig – en het liefst iedere dag – gebruikt. Arganolie kan psoriasis niet genezen, maar het kan wél ondersteunen bij de symptomen.

Twijfel je of arganolie iets voor jou is? Raadpleeg altijd een (huid)arts voordat je een huid met psoriasis behandelt met arganolie.

Heeft het gebruik van arganolie jou geholpen? Deel het met ons, wij zijn benieuwd.