Pompoenen Zitten Boordevol Gezonde Voordelen!

Pompoenen zitten boordevol gezonde voordelen

De populariteit van pompoenen stijgt enorm zodra het herfst is! Het koudere weer vraagt om een heerlijke warme soep en pompoensoep is het meest populair tijdens de herfst en winter. Laten we de romigheid van pompoentaarten niet vergeten waar iedereen van houdt ,vooral tijdens het Thanksgiving diner! En natuurlijk zou Halloween niet compleet zijn zonder pompoenen!

Maar pompoenen zijn niet alleen lekker of een leuke decoratie. Ze zitten eigenlijk boordevol gezondheidsvoordelen! Pompoenen zitten enorm vol met een phytonutrient die we bètacaroteen noemen. Niet alleen wortelen zitten boordevol met deze essentiële voedingsstof, pompoenen zitten er ook vol mee!

Bètacaroteen is een carotenoïde en staat bekend om zijn anti-oxidatieve krachten, en deze vorm van carotenoïde kan door het lichaam worden omgezet in een essentiële voedingsstof die een gezond gezichtsvermogen en groei stimuleert. Als je vitamine A geraden hebt, dan heb je gelijk! Vitamine A is ook een anti-oxidant die van cruciaal belang is om de huid en het haar te beschermen tegen beschadiging. Het kan ook de moeite waard zijn om op te merken dat carotenoïden bepaalde soorten van kanker, en hart- en vaatziekten kunnen voorkomen.

Pompoenen voor gezond haar en een gezonde huid
Hoe kan de huid en het haar profiteren van pompoenen? Het antwoord ligt in de carotenoïden die ze bevatten. Zoals al eerder vermeld, zijn carotenoïden anti-oxidanten. Om beter te begrijpen hoe de huid en het haar van deze anti-oxidanten profiteren, moet je eerst iets weten over vrije radicalen en de schadelijke effecten aan alle cellen van het lichaam, en dat is inclusief de cellen die deel uitmaken van de huid en het haar. Vrije radicalen komen van nature voor. Ze zijn altijd in de omgeving aanwezig en zelfs onze lichamen produceren vrije radicalen. De UV-stralen van de zon zijn één van de grootste producenten van vrije radicalen en dit is de reden waarom te veel tijd in de zon schadelijk kan zijn voor zowel het haar als de huid. Vrije radicalen breken collageen af, wat leidt tot de vorming van fijne lijntjes en rimpels. De haarlokken kunnen verzwakt raken als gevolg van vrije radicalen.

Anti-oxidanten Vs vrije radicalen
Anti-oxidanten vormen de beste verdediging tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Ze zijn in staat vrije radicalen te neutraliseren voordat ze een ravage beginnen aan te richten in het lichaam. Het menselijk lichaam heeft bepaalde enzymen die op vrije radicalen jagen, maar de meest krachtige anti-oxidanten die vrije radicalen effectief bestrijden, zijn vitamine E, bètacaroteen en vitamine C. Selenium kan ook nuttig zijn, daar dit zware metaal nodig is om de anti-oxidant enzymsystemen in het lichaam goed te laten functioneren. Deze voedingsstoffen worden niet door het lichaam aangemaakt, dus je moet het lichaam er via de voeding mee voorzien.

Dus als je een gezond lichaam wilt, plus de welkomstbonus wilt hebben van een gezond hoofd met haar en een jeugdige en stralende huid, start er dan mee pompoenen serieuzer te nemen. Ze horen op je bord thuis en niet alleen op je veranda! Wortelen en bladgroenten zitten ook vol met anti-oxidanten!

Deel dit artikel over pompoenen met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]