Pas Op Voor Giftige Chemicaliën in Babyverzorgingsproducten

Pas Op Voor Giftige Chemicaliën in Babyverzorgingsproducten

Het zijn niet alleen cosmetische producten die giftige chemicaliën bevatten. Tal van babyproducten zitten ook vol met deze gevaarlijke chemische stoffen.

Hoewel ze handelen uit liefde zijn veel ouders zich er niet van bewust dat de meeste dingen waar ze hun baby mee omringen mogelijk giftig kunnen zijn. We moeten niet vergeten dat baby’s nog geen volledig ontwikkeld immuunsysteem hebben en hun centrale zenuwstelsel nog steeds in de ontwikkelfase zit. Dit betekent simpelweg dat ze nog niet over het vermogen beschikken om zich te ontdoen van gifstoffen. Deze feiten maken hun meer kwetsbaar voor de negatieve effecten van schadelijke chemische stoffen.

Hoe kunnen we voorkomen dat we onze kleintjes blootstellen aan schadelijke chemische stoffen? Hier zijn enkele tips.

Moedermelk is het beste voor baby’s!

Je zou het moeten geloven als de dokter zegt dat moedermelk de beste melk is voor baby’s. Baby’s hebben antilichamen nodig om hun immuunsysteem te stimuleren en moedermelk biedt deze benodigde antilichamen. Het is ook makkelijker voor baby’s om moedermelk te verteren, wat betekent dat ze er meer voedingsstoffen uithalen in vergelijking met koemelk en poedermelk voor baby’s. Melkkoeien krijgen ook antibiotica en hormonen die je baby kunnen schaden.

Kies voor organische babyvoeding!

Ja! Het is ook ideaal om je kleintjes biologisch geteeld voedsel te geven. Biologische producten bevatten geen schadelijke pesticiden. De sappen en potjes babyvoeding uit de supermarkten die je je kinderen geeft, kunnen restanten van bestrijdingsmiddelen bevatten. Het is het beste om je groenten en fruit te kopen op een markt van biologische boeren. Alles wat je nodig hebt is een blender en een beetje tijd om je groenten te koken, en je hebt babyvoeding die gezond is en geen restanten van bestrijdingsmiddelen bevat. Pers het sap uit biologisch fruit voor die frisse en pesticidenvrije sap. Sommige supermarkten verkopen nu ook biologische producten. Als het om de eiwitbron van je kleintjes gaat, kun je het beste kiezen voor scharreldieren die niet worden geïnjecteerd met antibiotica en hormonen.

Wees extra voorzichtig bij het kiezen van babyverzorgingsproducten

Babyverzorgingsproducten worden verondersteld je baby, goed, te verzorgen. Maar vele doen eigenlijk het tegenovergestelde. Wees niet al te enthousiast in het alleen maar kopen van antibacteriële babyproducten. Geloof de hype niet dat antibacteriële zeep, reinigingsmiddelen en andere babyproducten met een antibacterieel etiket goed zijn voor de gezondheid van je baby. Zij zijn eigenlijk helemaal niet nodig.

Waarom Nee zeggen tegen antibacteriële producten

  • Zeepjes met antibacteriële etiketten bevatten meestal triclosan en chloroxynol (PCMX). Van triclosan wordt gezegd dat het immunotoxine is en giftig voor de huid. Triclosan’s bijproduct is dioxine, wat een chemische stof is dat kanker kan veroorzaken.
  • Er zijn ook goede bacteriën en deze goede bacteriën zijn enorm goed voor onze gezondheid. Antibacteriële zeepjes en reinigingsmiddelen maken geen onderscheid tussen goed en slecht. Ze doden allebei. Hierdoor wordt het lichaam kwetsbaarder voor ziekten. Ouders moeten ook beseffen dat de blootstelling aan microben de ontwikkeling van het immuunsysteem van hun baby’s zal helpen.
  • Antibacteriële producten kunnen ook leiden tot nieuwe en sterkere bacteriën die resistent zijn tegen de huidige geneesmiddelen.
Deel dit artikel over chemicaliën in babyproducten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]