Pak Stress en Rugpijn aan met Yoga Poses

Pak stress en rugpijn aan met yoga poses

Mensen die uren op een dag aan hun bureau werken, kennen wel dat pijnlijke, stijve en gespannen gevoel in hun rug. Met een pijnlijke rug is het moeilijk om je te concentreren op de taken die op je wachten. Pijnstillers innemen kan een oplossing zijn voor het probleem, maar het is beter om hier niet afhankelijk van te worden.

Wist je dat je met yoga van je stress en rugpijn af kunt komen? Je hebt geen matje nodig en je hoeft zelfs geen yoga kleding aan te trekken om deze poses te doen. Ook is het niet nodig om te wachten totdat je thuis bent, deze poses kun je direct aan je bureau doen!

De adelaararmen pose
De adelaararmen pose werkt aan je triceps, schouders en rug. Het is ook nuttig voor het aanpakken van het carpaal tunnelsyndroom. Onze schouders raken gespannen als we voor lange tijd aan een bureau zitten en deze pose kan de spanning verlichten.

Hoe kun je deze pose doen
Om te beginnen moet je rechtop zitten en je armen in een hoek van 90 graden voor je uitstrekken. De volgende stap is om je armen te kruisen met de rechterarm boven je linker. Klem je armen vast en druk vervolgens je handpalmen tegen elkaar. De toppen van je vingers moeten omhoog wijzen als je je handpalmen tegen elkaar duwt. Kun je je handpalmen nog niet tegen elkaar duwen? Druk dan in plaats hiervan de rug van je handen tegen elkaar.

De detox twist pose
Detox en werk tegelijkertijd aan je love handles met de detox twist pose! Deze pose is goed voor de wervelkolom, de schuine spieren en je buik! Je hebt hier een stoel met armleuningen voor nodig!

Hoe kun je deze pose doen
Om te beginnen moet je je handpalmen op de armleuningen van de stoel leggen. De volgende stap is om je borst en buik naar rechts te draaien. Terwijl je dit doet, moet je je linkerschouder naar voren bewegen en je rechterschouder naar achteren. Zorg ervoor dat je knieën en voeten blijven staan en je stoel ook. Als je de pose vasthoudt en je borst groot maakt, zul je een detox sensatie beginnen te voelen. Herhaal, maar draai naar de tegenovergestelde kant.

Inrijgen van de naald pose
Een hele dag urenlang aan je bureau zitten kan een nachtmerrie zijn voor je heupen en billen. Je kunt al die spanning verlichten door het inrijgen van de naald en hiermee bedoelen we de yoga pose. Deze pose zullen de heuprotators en dijen goed oprekken. Het is ook goed om pijn in de onderrug te verlichten.

Hoe kun je deze pose doen
Ga op je stoel zitten en kruis je benen. Je rechterbeen moet over je linkerknie liggen. Buig beide voeten en til ze van de grond op. De volgende stap is om je handen om je linkerbeen te klemmen. Je handen moeten zich net onder de knie bevinden. Als je dit hebt gedaan, herhaal je dezelfde pose voor de andere kant.

Deel dit artikel over yoga poses met je vrienden! Sharing is caring!