Oplossingen voor Problemen Na het Sporten

Oplossingen voor Problemen Na het Sporten

Veel mannen gaan naar de sportschool om hun lichaam fit en gezond te houden. Sport is goed voor je gezondheid en je uiterlijk. Het is goed dat mannen de tijd nemen om eens lekker uit te zweten. Maar al dat zweten geeft wel een paar uitdagingen voor de persoonlijke verzorging. Natuurlijk geen reden om ermee te stoppen. Deze uitdagingen kunnen makkelijk overwonnen worden! Lees verder voor tips!

 • Droge Huid
  Veel mannen die naar de sportschool gaan klagen over een droge huid. De reden is dat de meeste mannen op gymdag een extra douche nemen en mannen nemen graag hete douches. Heet water berooft de huid echter van zijn natuurlijke oliën. Het is het beste om met lauw water te douchen en de huid meteen na het douchen droog te deppen en met moisturizer te behandelen. Een erg goede moisturizer is Marokkaanse Arganolie. Deze olie is rijk aan essentiële vetzuren en Sterolen. Deze twee stoffen zijn beide in staat om vocht vast te houden en de huid goed gehydrateerd te houden!
 • Uitslag en Schaafwondjes
  Veel mensen krijgen bij het sporten uitslag en schaafwondjes door het zweten en de wrijving over de toestellen. Dat kan behoorlijk pijnlijk zijn maar er zijn dingen die je kunt doen om het te verhinderen. Zorg er om te beginnen voor dat je sportkleding uit materiaal bestaat dat de huid laat ademen. Het beste is los zittend katoen of Dri-Fit kleding. Zorg ook dat je gel tegen schaafwonden bij de hand hebt. Je kunt de gel vóór het sporten aanbrengen om te voorkomen dat de huid beschadigd raakt. Als je al schaafwondjes hebt kun je voor verlichting daar wat van de gel op aanbrengen!
 • Eelt op Handen en Voeten
  Waarschijnlijk weet je wel wat eelt is. Zelfs als je niet sport kun je van activiteiten als fietsen of autorijden eelt in je handen krijgen. Slecht passende schoenen of de verkeerde sokken zorgen vaak voor eelt op je voeten. Hetzelfde gebeurt als je schoenen te lang draagt. Elke activiteit die langdurige wrijving tussen je huid en hard materiaal of een hard object veroorzaakt kan eelt veroorzaken. De huid vormt deze plakkaten van dikke huid als bescherming zodat verdere schade aan de huid voorkomen wordt.
  Om eelt op je voeten te verhinderen zou je zachte sokken moeten dragen en schoenen die passen bij de activiteit waar je mee bezig bent. Je zou ook in kwaliteits handschoenen voor de oefeningen kunnen investeren. Om eelt te genezen moet je er elke nacht hydraterende crème op aanbrengen. Je kunt eelt ook met Marokkaanse Arganolie behandelen. Gewoon de olie elke avond voordat je naar bed gaat meteen na het wassen aanbrengen maakt de eelt zachter. Je kunt ook je vermoeide voeten met eelt in een teiltje lauw water met een paar druppels essentiële olie dompelen.
Deel dit artikel over problemen na het sporten met je vrienden! Sharing is caring!