Op Zoek Naar Verlichting? Kies de Juiste Olie

Op Zoek Naar Verlichting?

Er zijn vandaag de dag in gezondheidswinkels, huidverzorgingswinkels en salons veel massage-oliën te koop. Er zijn zelfs formule’s waarbij twee of meer oliën gecombineerd worden om te proberen de werking nog verder te verbeteren. Door die enorme keuze kan het vinden van de beste olie knap lastig zijn.

Hier zijn een paar van de op dit moment meest populaire massage-oliën.

  • Abrikozenpitolie – Deze olie is rijk aan vitamine E en brengt daardoor verlichting voor pijnlijke en vermoeide spieren. De olie blijft langer goed dan de meeste andere oliën. Het wordt ook makkelijk door de huid opgenomen zodat je huid na afloop niet vettig aanvoelt.
  • Arganolie – Deze olie bevat van alle oliën de meeste Vitamine E. Van Vitamine E is bekend dat de huid er veel baat bij heeft. Vitamine E heeft echter ook ontstekingsremmende werking en de olie is daarom erg goed voor de verlichting van vermoeide en overspannen spieren. Andere componenten met ontstekingsremmende werking in Arganolie zijn Polyfenolen, Sterolen en Triterpenen! Arganolie bevat daarnaast ook nog eens anti-oxidanten zoals Vitamine E, Ferulinezuur, Carotenoïden en andere stoffen die van je huid houden. Daardoor raak je niet alleen je spierpijn kwijt maar krijg je ook nog eens een gezondere, jongere en mooiere huid!
  • Avocado olie –Dit is een groene zware olie die meestal met lichtere massage-oliën gemengd wordt. Mensen die gevoelig zijn voor latex kunnen door deze olie een allergische reactie krijgen. Avocado olie zit vol met Vitamine E en andere anti-oxidanten en geeft daardoor verlichting voor pijnlijke spieren. Bovendien maakt het ook je huid gezonder!
  • Druivenpitolie – Dit is een van de meest populaire massage-oliën omdat het vrijwel reukloos is en zijdezacht aanvoelt. Deze olie is erg populair als aromatherapeutische olie.
  • Cacaoboter – Deze rijke olie heeft een chocolade-achtige geur. De olie is tevens vrij zwaar en wordt daarom meestal met andere oliën gemengd.
  • Gefractioneerde kokosnootolie – Dit is een lichte en niet vettige olie die goedkoper is dan de meeste andere oliën. Het laat echter vlekken achter op lakens dus wees voorzichtig als je deze verzachtende olie gebruikt!
  • Jojoba olie – Deze olie helpt niet alleen bij rugpijn maar doet met zijn anti-bacteriële eigenschappen ook wonderen bij acne.
  • Olijfolie – Olijfolie wordt meestal in de keuken gebruikt maar is ook een erg goede massage-olie. Olijfolie zit vol met Vitamine E en brengt daardoor verlichting bij pijn!
  • Kukui nut olie – Dit is een olie die uit een paradijs komt dat we Hawaiï noemen. Het is een lichte niet-vettige olie en is in staat de pijn weg te nemen die we vaak voelen na een lange vermoeiende dag. Deze olie is ook erg goed voor de huid en kan gebruikt worden voor huidproblemen zoals een droge huid of een huid die door de zon beschadigd is! Beslist iets wat je graag bij de hand hebt!
  • Zonnebloemolie – Zonnebloemen zien er schattig uit en de olie ervan doet meer dan alleen maar je dag opfleuren. Het brengt verlichting voor pijnlijke spieren en geeft je zelfs een gezonde huid. De olie is rijk aan linolzuur, palmitinezuur en stearinezuur.

Klik hier voor onze youtube video waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste kunt gebruiken.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]