Op Zoek Naar de Schoonheidsgeheimen van Moeder Natuur

Op Zoek Naar de Schoonheidsgeheimen van Moeder Natuur

In deze moderne tijd lijken we soms de wonderen van de natuur te negeren. Veel huidverzorgingsproducten worden gemaakt met behulp van synthetische chemicaliën, maar de waarheid is dat die negatieve effecten hebben op ons lichaam. De ingrediënten die niet alleen goed zijn voor de huid maar ook voor ons hele lichaam vinden we in de schatkamer van de natuur.

Hier zijn enkele natuurlijke schatten die goed zijn voor onze huid en onze gezondheid.

Schatten van Moeder Natuur

  • Arganolie – Deze olie is er in een cosmetische en een culinaire variant. De olie wordt ook wel het vloeibare goud uit Marokko genoemd. Dit vloeibare goud is een natuurlijk extract van de Argannoten. Arganolie zit vol met essentiële onverzadigde vetzuren (Omega 6), fenolen, vitamine E, Squaleen en talrijke anti-oxidanten.De voedingsstoffen in deze olie zijn cruciaal voor ontwikkeling, herstel en verjonging van de huid. De olie voorkomt veroudering van de huid en is een krachtige moisturizer. Het helpt striemen en littekens door acne te voorkomen, en is goed voor haar en nagels. Het is geen wonder dat het vloeibare goud uit Marokko de cosmetische industrie stormenderhand heeft veroverd.Ook de culinaire wereld is blij met Arganolie. Niet alleen geeft de olie een verfrissende nootachtige smaak, maar het is ook bijzonder goed voor de gezondheid. Omdat het een hoog gehalte aan essentiële onverzadigde vetzuren (EOVen) bevat, helpt het hart- en vaatziektes te voorkomen.
  • Groene Thee – Groene thee zit vol met stoffen die je jong houden. Het is ook een krachtige anti-oxidant en beschermt daardoor de huid tegen schade door vrije radicalen. Van oudsher wordt groene thee al als medicijn gebruikt in landen als India, China, Japan en Thailand. In geschiedenisboeken lezen we dat dit wonder uit de natuur al meer dan 5000 jaar gedronken wordt. Het waren China en India die als eerste groene thee gebruikten.
  • Tea Tree – Tea tree olie is een krachtig ingrediënt bij het repareren van een beschadigde huid. Tea tree olie dringt door tot in de cellen van de huid, en is daarom erg effectief bij het repareren of gladstrijken van een beschadigde huid.Van oudsher wordt tea tree olie al als medicijn gebruikt en voor de verzorging van de huid. Tea tree olie heeft antiseptische en anti-bacteriële eigenschappen, en wordt daarom gebruikt bij de behandeling van brand- en snijwonden, insectenbeten en infecties. Het heeft daarnaast ook anti-schimmel eigenschappen, en helpt daardoor tegen ringworm, voetschimmel en andere schimmelziektes.
  • Bosbessen – Vol met aminozuren, vitamines, anti-oxidanten en EOVen (essentiële vetzuren), zijn deze kleine bessen o zo sterk! De geschiedenis leert dat het extract van bosbessen al vele duizenden jaren lang als medicijn wordt gebruikt. Bosbessen verjongen de huid en maken dat deze zich sneller herstelt. Bosbessen zitten ook vol met kalium, ijzer en Vitamine C.

Moeder Natuur bezit inderdaad een rijke schatkamer!

Deel dit artikel over de schoonheidsgeheimen van moeder natuur met je vrienden! Sharing is caring!