Veroorzaak jij Acne zonder dat je het doorhebt?

Stiekeme veroorakers van acne

Komt het bij jou ook regelmatig voor dat je minder dan de aanbevolen 8 uur op je kussen doorbrengt? En neem je dan ’s ochtends een grote bak koffie en een koekje om toch een beetje wakker te worden? Als je je hier wel eens schuldig aan maakt, heb je in een keer drie dingen gedaan die acne kunnen veroorzaken. Zonder dat je het doorhebt, geef je het je huid zwaar te verduren en is het eigenlijk helemaal niet zo gek als je de volgende dag een uitbraak hebt. En zo zijn er nog veel meer oorzaken van acne die je waarschijnlijk niet kent. Als je ze niet kent, kun je er ook niets aan doen. Daarom hebben wij de grootste, maar meest onbekende oorzaken van acne voor jou op een rijtje gezet. Plus wat je er tegen kunt doen natuurlijk.

De grootste, onbekende oorzaken van acne

1. Je mobieltje

Je smartphone verzamelt de hele dag bacteriën. Als je je telefoon tegen je oor houdt, komen die allemaal tegen je gezicht. Maar als je ook gewoon aan het swipen bent, komen je vingers continue in contact met deze ziekteverwekkers. Vroeg of laat raak je je met je vingers je gezicht een keer aan.

Oplossing:Maak je telefoon regelmatig schoon met anti-bacteriële doekjes.

2. Koffie

Door de zuren in koffie raakt de zuurgraad in je lichaam van slag. Daardoor kunnen ontstekingen in je huid ontstaan.

Oplossing: Switch je koffie voor een sterke bak thee of gewoon water.

3. Te weinig slaap

Onregelmatig en te weinig slaap zorgen dat je immuunsysteem van slag raakt. Hierdoor kan je lichaam zich minder goed weren tegen infecties die puistjes veroorzaken.

Oplossing: Probeer echt op tijd naar bed te gaan zodat je zeker 8 uur per nacht slaapt. Moeite met inslaap vallen? Dan is het een goed idee om je telefoon een uur voor je gaat slapen niet meer te gebruiken. Het licht van je telefoon geeft je lichaam namelijk het signaal dat het overdag is en je wakker moet zijn.

Jong En Mooi

4. Acneproducten gebruiken

Als je last hebt van acne, heb je vast al regelmatig voor het schap met acneproducten gestaan in de drogist en gedacht: Dit product belooft mij van mijn acne af te helpen, laat ik het proberen! Maar houd je in, doe het niet. Acneproducten drogen je huid enorm uit en een uitgedroogde huid gaat extra talg produceren. En extra talg wil je juist niet, want als dat gaat ontsteken heb je alleen maar meer van die vervelende puisten.

Oplossing: Gebruik voedende en verzorgende producten. Juist een huid met acne heeft behoefte aan intensieve verzorging. Je moet je huid kalmeren. Dat doe je door vochtinbrengende en natuurlijke producten te gebruiken.

5. Suiker

Het eten van teveel suiker zorgt ervoor dat je huid meer olie en talg gaat produceren.

Oplossing: Zorg voor een gebalanceerd dieet waarbij je niet teveel suikers eet. Let ook op stiekeme suikers die bijvoorbeeld in 0% vet producten zitten.

Hoe kan arganolie helpen bij acne?

Arganolie is een 100% natuurlijke, verzorgende vochtinbrenger die speciaal geschikt is voor de huid met acne. De olie voorziet de huid van een gezonde dosis vocht, waardoor de huid zelf niet meer overmatig veel talg hoeft aan te maken. Daarnaast zorgen de grote dosis anti-oxidanten voor een gezonde huid die zichzelf ook goed kan herstellen. Daardoor zullen puistjes en eventuele littekens die je hebt gekregen snel weer genezen!

Heb jij ervaring met acne en arganolie? Laat ons weten hoe het gebruik van arganolie heeft geholpen bij acne.