Niet Het Zoveelste Anti-Acne Product

Niet Het Zoveelste Anti-Acne Product

Als je alles al geprobeerd hebt en niets werkt zul je blij zijn wanneer je Arganolie ontdekt – een natuurlijk extract dat bekend staat om zijn grote verscheidenheid aan toepassingen. Het heeft zijn plaats in de medicinale, cosmetische en zelfs culinaire industrie inmiddels veroverd. Daarnaast is Arganolie erg effectief bij het verminderen van de vervelende symptomen die gepaard gaan met acne – roodheid, zwelling en jeuk.

Wat is Arganolie?
Arganolie wordt gewonnen uit de Arganboom die uitsluitend in Marokko voorkomt. De olie is daardoor relatief zeldzaam. Het staat ook wel bekend als Marokkaanse olie en bevat verschillende voedingsstoffen die goed zijn voor het lichaam en met name voor de huid. Daardoor kan Arganolie gebruikt worden als component in reinigers, moisturizers en lotions. Anti-oxidanten in Arganolie bestrijden vrije radicalen die anders het afweersysteem aan zouden tasten. Hierdoor wordt het verouderingsproces tegengegaan. De olie bevat ook essentiële vitamines en eiwitten die als voeding dienen voor huidcellen.

Wat is acne?
Vrijwel elke tiener (en ook een handvol volwassenen) kan je uitleggen hoe vervelend het is om te moeten leven met acne. Behalve het effect op je uiterlijk kan de pijn of jeuk soms zelfs je dagelijkse activiteiten verstoren. Acne komt vaak in de puberteit voor wanneer het lichaam begint te veranderen en mannelijke of vrouwelijke karakteristieken begint te vertonen. Als antwoord op veranderingen in de hormonen gaan de talgklieren in het gezicht meer talg aanmaken. Hierdoor worden bacteriën vastgehouden en neemt de kans op ontstekingen toe.

Hoe werkt Arganolie tegen acne?
Toegegeven, op het eerst gezicht lijkt het raar om olie te gebruiken bij de behandeling van een aandoening die ontstaat door een teveel aan olie. Maar een huid die door acne is aangetast heeft veel baat bij de voedingsstoffen in Marokkaanse olie.

Behalve waardevolle anti-oxidanten bevat Marokkaanse olie ook linolzuur dat verhindert dat dode huidcellen zich ophopen. Misschien ben je geneigd geld uit te geven aan huidproducten die actief de huidcellen exfoliëren. Arganolie vertraagt echter juist het proces waardoor huidcellen afsterven. Dode huidcellen kunnen de poriën verstoppen en de aanmaak van talg bevorderen. Daardoor ontstaat een omgeving die erg gunstig is voor de bacteriën die acne verergeren. Regelmatig Arganolie aanbrengen verhindert dat alles door de levende huidcellen gezonder te maken en daardoor de noodzaak om vaak te exfoliëren weg te nemen.

Arganolie bevat ook oleïnezuur dat de talgproductie normaliseert. De klieren die talg produceren worden soms actiever als deel van het afweermechanisme van het lichaam; gezichtsolie wordt aangemaakt om bacteriën tegen te houden en te zorgen dat deze niet de poriën kunnen binnendringen. Dat maakt het makkelijker voor mensen om de olie en daarmee ook de afvalstoffen van de cellen af te vegen. Toch heb je liever niet te veel talg op je gezicht. Oleïnezuur brengt de productie van talg terug naar een gezond niveau. Marokkaanse olie werkt op de klieren in de huid en verhindert dat die te veel of te weinig talg aanmaken.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]