Neem Vanaf Nu Je Huidverzorging Serieus

Neem Vanaf Nu Je Huidverzorging Serieus

Als je verschillende mensen naar hun huidverzorging vraagt, krijg je ook verschillende antwoorden. En dat bewijst maar weer eens dat verzorging van de huid voor iedereen wat anders betekent. Wat betekent huidverzorging voor jou? Ben jij een van die mensen voor wie huidverzorging betekent dat je twee keer per dag je gezicht wast?

Voor anderen, vooral voor vrouwen die in de grote stad wonen, is verzorging van de huid heel wat lastiger. Voor hen betekent het reinigen, tonen, hydrateren, de huid beschermen tegen UV straling van de zon, exfoliëren etc.

Dit zijn de basisstappen die veel vrouwen in hun huidverzorgings programma hebben. Wil jij meer bereiken en verder gaan dan alleen de basis? Als je op zoek bent naar een serieuzere huidverzorgings routine, lees dan verder!

De Basis Voorbij In Huidverzorging

Sommige mensen denken dat serieus voor de huid zorgen veel tijd kost, en in dit moderne tijdperk hebben we die tijd niet. Alles moet snel en onmiddellijk. Welnu, serieus voor je huid zorgen kost helemaal niet zo veel tijd. Neem één maal de moeite om je huid te leren kennen en te weten welke huidverzorgingsproducten het beste bij jouw type huid passen. Als je dan verder regelmatig je huid verzorgt, kost iedere verzorging zelf maar weinig tijd.

Goed voor je huid zorgen kost je om precies te zijn maar een paar minuten. Hier volgt een goede huidverzorgings routine dat je als leidraad kunt gebruiken.

  1. Reinigen. Zeg NEE tegen zeep op je gezicht! Zeep is goed voor elke centimeter van je huid lager dan je nek. Voor je gezicht moet je echter een mild reinigingsmiddel gebruiken dat bij jouw huidtype past.
    Was je gezicht niet vaker dan twee maal per dag. Gebruik het milde reinigingsmiddel en was je gezicht daarmee in de ochtend en voordat je naar bed gaat. Gebruik warm water. Hiermee was je vuil, make up, stof en andere deeltjes af die zich anders aan je huid zouden vastzetten.
  2. Tonen. Gebruik een toner zonder alcohol of aceton. Dit reinigt je huid nog beter en brengt ook de pH (zuurgehalte) van de huid op je gezicht weer op een normale waarde. Het beste is om geen huidverzorgingsproducten te gebruiken die alcohol of aceton bevatten, welk huidtype je ook hebt.
  3. Verwen je ogen een beetje. Of, om precies te zijn, de huid rondom je ogen. Heb je kraaienpootjes rondom je ogen? Heb je wallen onder je ogen en fijne lijntjes of rimpels? Gebruik een speciale oogcrème om de aanblik van de kwetsbare en gevoelige huid rondom de ogen te verbeteren. In plaats van een aparte gezichtscrème en oogcrème kun je voor beide ook Arganolie gebruiken. Arganolie is namelijk een van de krachtigste natuurlijke huidverzorgingsproducten die er op dit moment te koop zijn en ook nog de huid jong houden. Dat komt door zijn hoge gehalte aan anti-oxidanten, essentiële vetzuren, Vitamine E, Sterolen en nog veel meer!
  4. Bescherm de huid tegen de zon. Vergeet nooit zonnebrandlotion van beschermingsfactor 15 of hoger op te doen als je de deur uitgaat. En doe dit 15 minuten van tevoren.
Zoals je ziet is dit huidverzorgings programma gemakkelijk en supersnel!