Neem de 5 Stappen naar een Mooie en Gezonde Huid

Neem de 5 Stappen naar een Mooie en Gezonde Huid

Je zult misschien verbaast zijn om te weten dat er maar 5 simpele stappen zijn naar een gladde en zuivere huid. Je hebt misschien van zo veel huidverzorgingtips gehoord of gelezen en veel verschillende huidverzorgingsproducten gekocht. En uiteindelijk raakte je gefrustreerd omdat je acne of rimpels nog net zo zichtbaar zijn.

Wat zijn deze 5 simpele stappen naar een mooie en gezonde huid dan? Laten we ze ‘Step by step’ gaan bekijken zoals de New Kids on the Block dat deden. Als mijn New Kids on the Block grapje je niet liet lachen, excuseer me dan, als ik zo nu en dan probeer (ja, ik zeg ‘probeer’) een grapje te maken (maar er dus de meeste tijd er niet erg goed in ben). Als het om huidverzorging gaat, zou je dit advies wel serieus moeten nemen.

De 5 stappen naar een mooie en gezonde huid

  1. Gebruik altijd zonbescherming. De schadelijke UV stralen van de zon zijn in werkelijkheid de grootste vijand van je huid. Ze reiken tot ver in je huid en vernietigen DNA en beschadigen collageen. De UV stralen beroven je huid ook van zijn essentiële voedingsstoffen. Je zou altijd zonnebrand lotion moeten gebruiken met minstens factor 15. Ga er niet vanuit dat je alleen zonnebrand nodig hebt als je naar het strand gaat. Eigenlijk heb je iedere keer dat je je huis verlaat zonbescherming nodig. Ook al houden veel mensen van bruiningssalons, je moet weten dat zonnebanken ook schadelijk zijn voor de huid.
  2. Was je gezicht iedere dag. Je moet weten dat twee keer per dag je gezicht wassen genoeg is, dus was niet te veel. Was je gezicht een keer ’s ochtends en een keer voor dat je naar bed gaat. Zorg ervoor dat je een zachte gezichtsreiniger gebruikt en een zachte lichaamszeep. Je moet ook lang douchen en in bad gaan vermijden. Je moet je daarna droog deppen en niet met een handdoek wrijven om genoeg vocht op je huid te laten.
  3. Gebruik Arganolie als moisturizer nadat je in bad bent geweest of hebt gedoucht. Het is altijd belangrijk dat je huid bevochtigd is. Arganolie bevat vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten. Het brengt niet alleen het vocht terug naar je huid, maar het beschermd het ook van radicalen en helpen je huid verjongen. Gebruik deze olie tijdens de winter voordat je naar buiten gaat. Je kan de olie ook gebruiken als moisturizer voordat je naar bed gaat. Het geweldige van deze olie is dat je het zowel voor je gezicht als je lichaam kunt gebruiken.
  4. Kies voor een gezond dieet. Groente en fruit zijn goed voor de huid. Maar je moet niet je eiwitten en vetten vergeten. De beste bron van eiwitten is vis zoals zalm, tonijn en makreel. Je kunt misschien een beetje in de war zijn over het toevoegen van vetten in je dieet, maar het soort vet dat je kiest moet wel gezond zijn. Vetten van vis zijn erg gezond en essentieel, omdat ze rijk zijn aan omega 3 vetzuren, die helpen veroudering tegen te gaan. Zorg ook dat zeker 8 tot 10 glazen water per dag drinkt.
  5. Houd een gezonde levensstijl. Wees niet te lui. Doe aan lichamelijke beweging. Ren, zwem, fiets, loop of ga naar de sportschool. Stop met roken en stop of verminder inname van alcohol.

Deze stappen zijn vrij gemakkelijk. Volg deze simpele stappen en je bent op weg naar die gladde en gezonde huid.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!