3 mythes en 3 tips over acne bij volwassenen

Acne op latere leeftijd is erg vervelend.

Acne wordt vaak geassocieerd met jongeren. Het zou iets zijn dat er eigenlijk bijhoort als je een puber bent en daarna zal het vanzelf weer overgaan. Helaas is dat niet altijd het geval. Voor sommige van ons gaat acne nooit over of komt het op latere leeftijd weer terug. Acne bij volwassenen is wel iets anders in oorsprong en moet daarom ook anders behandeld worden. Er gaan veel onzinverhalen de ronde over de behandeling van acne en omdat het echt zonde is als je het verkeerd aanpakt, hebben wij de 3 grootste mythes en de beste tips over acnebehandeling verzameld.

De 3 grootste mythes over acnebehandeling

1. Smeer tandpasta op je puistjes

Deze ken je waarschijnlijk nog van je pubertijd. Tandpasta heeft verschillende ingrediënten die uitdrogend werken en als je last hebt van acne ken je vast de neiging je hele huid uit te willen drogen. Maar tandpasta zit vol met allerlei ingrediënten die je huid enorm irriteren en waardoor je de kans op puistjes juist vergroot.

2. Gebruik alleen maar producten met salicylzuur en benzoylperoxide

Alle producten van grote merken die (zogenaamd) tegen acne zijn, zitten vol met salicylzuur en benzoylperoxide. Het zijn de go-to ingrediënten die poriën verkleinen, een vette huid verminderen en dus je huid uitdrogen. Hoe sterk de neiging ook is, juist met een vettige en onzuivere huid moet je uitdroging ten alle tijden voorkomen. Als jij je huid uitdroogt, zal je huid nog meer talg gaan produceren om die uitdroging tegen te gaan. Deze 2 ingrediënten lijken misschien op korte termijn de symptomen te verminderen, maar trap er niet in.

3. Draag geen zonnebrandcrème

Er wordt wel eens gezegd dat zonnebrandcrème je poriën verstopt en je het daarom beter niet kunt dragen als je een onzuivere huid hebt. Niets is minder waar! Juist als je een onzuivere huid hebt is zonbescherming essentieel. De zon droogt niet alleen je huid uit, de schade die de zon doet is een extra belasting voor jouw huid die het toch al zwaar heeft.

Marokkaanse Arganolie

De 3 beste tips bij behandeling van acne voor volwassenen

1. Hydrateer je huid

Een vette en onzuivere huid heeft juist extra hydratatie nodig. Je huid moet het gevoel hebben dat het wel goed zit met de vochtvoorziening, zodat het niet extra talg gaat aanmaken.

2. Gebruik natuurlijke verzorging

Een huid met acne is vaak ook gevoelig. Als je kiest voor 100% natuurlijke verzorging weet je zeker dat je je huid niet onnodig irriteert en belast.

3. Verwijder je make-up goed

Ook al mag je zeker make-up dragen, let er wel op dat je het ’s avonds goed verwijderd. Als je make-up de hele nacht gaat zitten, gaat het je poriën wel irriteren verstoppen en is de kans op meer puistjes ontzettend groot.

Acne en arganolie

We snappen maar al te goed dat het met een onrustige huid heel eng is om arganolie erop te smeren, maar geloof ons, het werkt juist heel goed! Door je huid met olie te behandelen kan het tot rust komen, omdat het zelf niet meer zoveel olie hoeft te produceren. Arganolie geeft niet alleen essentiële hydratatie, door de hoge dosis anti-oxidanten herstellen wondjes en littekens die je misschien hebt overgehouden aan de acne. Tot slot is arganolie 100% natuurlijk en zal je huid daardoor niet onnodig belasten.

Als je als volwassene acne hebt hoef je je geen zorgen te maken, je bent zeker niet te de enige. Trap niet in de reclame van grote cosmeticabedrijven, maar focus op hydratatie en natuurlijke verzorging.

Heeft arganolie jouw geholpen bij de behandeling van acne? Laat het ons weten.