Mythen over Krullend Haar Ontkracht!

Mythen over Krullend Haar Ontkracht!

Geef toe, krullend haar is aantrekkelijker en verleidelijker dan lang en steil haar. Sommigen zullen het hier niet mee eens zijn en anderen wel.

Eigenlijk zijn zowel krullend als steil haar sexy en aantrekkelijk. Maar voor sommige mensen hebben krullen gewoon iets extra’s. De krullen zelf maken een statement. Zelfs beroemdheden ondergaan verschillende methoden om die rode loper-waardige krullen te krijgen. Maar die geweldige lokken krijg je niet binnen een nacht. Je zult ze moeten overladen met zorg. Maar weet je wel zeker dat je de juiste regels volgt bij het verzorgen van je krullende haar? Leer eerst wat over de feiten van krullend haar, zodat je weet hoe je ze op de juiste manier moet verzorgen!

Hier zijn een aantal populaire mythen over krullend haar

mythen-over-krullend-haar-ontkracht

 1. Steil haar groeit sneller dan krullend haar.

  Deze is erg logisch. De stijl of textuur van je haar bepaalt niet hoe snel je haar groeit. De belangrijkste factoren van haargroei zijn de genen, levensstijl en eetgewoonten. Van deze 3 belangrijke factoren zijn er 2 die je kunt beïnvloeden: je eetgewoonten en levensstijl. Dus zorg ervoor dat je een gezonde levensstijl hebt en gezond eet. Eet altijd fruit en groenten rijk aan vitaminen en voedingsstoffen die je haargroei stimuleren.

 2. Je krullende haren hoeven niet gekamd te worden.

  Dit is zo fout. Je krullende haren zullen juist makkelijker klitten krijgen, daarom moet het absoluut gekamd worden. Echter, maak hierbij geen gebruik van een gewone kam. Gebruik een grove kam om de strengen te ontwarren, zodat je haar niet enorm zal uitvallen. Het is het beste om je haar te kammen voordat je onder de douche gaat. Als je je haar na een douche kamt, zul je de hele dag lang een warrige bos met haar hebben. Trek ook nooit aan je haar als je het kamt. Dit zal leiden tot haaruitval en gespleten haarpunten. Het is het beste om het langzaam en voorzichtig te kammen.
  mythen-over-krullend-haar-ontkracht2

 3. Krullend haar heeft minder onderhoud nodig dan steil haar.

  Voor sommige mensen kan dit anders zijn. Als je tevreden bent met droog en ongetemd krullend haar, dan is dit absoluut waar. Maar voor mensen die niet zo’n geëlektrocuteerd uiterlijk willen hebben, is deze stelling niet waar. Ongeacht of je haar krullend of steil is, het moet verzorgd worden. Afgezien van het feit dat je krullende haren de juiste voedingsstoffen nodig hebben, moet het ook gehydrateerd worden. Een product bekend onder de naam Arganolie, of zoals zij het noemen het “vloeibare goud van Marokko”, werkt zeer goed als je prachtige lokken wilt hebben. Het hydrateert en voorkomt dat het haar verdere schade oploopt. Het herstelt ook broos haar veroorzaakt door haarbehandelingen (digitale permanent, koude golf permanent etc.) en maakt het haar weer gezond en veerkrachtig.

 4. Krullende haren moet je niet regelmatig met shampoo wassen

  Shampoo wordt gebruikt om vuil, olie, roos en andere milieuverontreinigende stoffen te verwijderen die in je haar zitten. Krullend haar is geen uitzondering op deze verontreinigende stoffen en vuil. Het kan net zo veel vuil opnemen als steil haar. Maar door regelmatig wassen wordt je haar ontdaan van de natuurlijke olie. Het is het beste om je haar ten minste driemaal per week met shampoo of afgewisseld met een conditioner te wassen!

Deel dit artikel over mythen over krullend haar met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]