Motiveringstips: Je Kunt Je Negatieve Gedachten Kwijtraken

motiveringstips

Vind je het moeilijk om positief te blijven? Dan ben je niet alleen. Met al het negatieve om ons heen, of het nu het nieuws, het werk, de straat, je gezin of vrienden zijn, het is erg moeilijk om je gedachten en je acties altijd positief te houden. Maar je kunt er bewust voor kiezen om positief te blijven in je gedachten en je acties.

Het eerste wat je moet begrijpen is dat er niets mis met je is als je negatieve gedachten hebt of dingen in een negatief daglicht ziet. Dat is heel normaal. We hebben allemaal wel eens dagen dat onze energie of onze vooruitzichten gewoonweg negatief zijn. Maar sommige mensen blijven in een negatieve spiraal, hebben vaker negatieve gedachtes of doen negatieve dingen, en vormen zo een patroon. Negatieve gedachtes en acties zijn dus normaal maar alleen tot op zekere hoogte. En als je eenmaal geaccepteerd hebt dat negatieve gedachtes normaal zijn is het ook makkelijker om daar overheen te komen. Doe nu eens een zelfonderzoek. Gaat jouw negativiteit verder dan wat normaal is? Als je dat beseft en accepteert is dat de eerste stap op weg naar het bestrijden van die negatieve acties en gedachtes.

Hoe bestrijd je nu negativiteit? Bedenk dat er geen uniforme aanpak is die voor iedereen werkt. Maar hier zijn een paar tips die je kunnen helpen je negatieve gedachtes de baas te worden.

Je kunt ervoor kiezen je negatieve gedachtes niet te geloven. Denk aan de negatieve gedachtes die je had en vraag je af waarom je zou moeten geloven dat ze waar zijn. Je negatieve gedachtes kunnen alleen maar die invloed op je hebben die je zelf toelaat. Op het moment dat je ze ontkent of gelooft dat ze niet waar zijn heb je meteen al betere vooruitzichten.

Jij bent de baas. Je kunt aan positieve dingen denken en positieve dingen doen in plaats van het tegenovergestelde. Zodra je dus negatieve gedachtes hebt en je de neiging krijgt om negatieve dingen te gaan doen, geloof dan niet dat je geen keuze hebt. Die heb je wel. Je kunt voor positiviteit kiezen in plaats van negativiteit. Jij bent de baas over je eigen leven, over wat je denkt en wat je doet.

Probeer erachter te komen waar je negativiteit vandaan komt. Een belangrijke stap bij de bestrijding van negatieve gedachtes en acties is om eens goed naar jezelf te kijken. Kijk naar het grote geheel en probeer erachter te komen hoe, waarom en wat jouw negatieve gemoedstoestand veroorzaakt. Hierdoor kun je je negativiteit wanneer die weer optreedt beter onder ogen zien. Goed voorbereid zijn is het halve werk.

Visualiseer een gelukkigere en positievere jij. Dit is cruciaal om negativiteit de baas te worden. Probeer jezelf voor te stellen nadat je negatieve gewoontes de baas geworden bent en hier positieve voor in de plaats hebt gesteld. Wees hier consequent in zodat positieve gewoontes voor jou de nieuwe normaal worden.

Bedenk dat een gewoonte aanleren minstens 3 weken kost. Als negativiteit jouw gewoonte is, probeer dan eens deze tips uit en pas ze elke dag toe. Gegarandeerd dat je dan positiever wordt.

Deel dit artikel over Motiveringstips met je vrienden! Sharing is caring!