Moet je Ontgiften? Eet Deze Voedingsmiddelen!

Moet je Ontgiften? Eet Deze Voedingsmiddelen

In deze moderne tijd leiden velen van ons een giftige levensstijl. Vanwege de hectische dagen belonen we onszelf vaak, en veel vaker dan niet overeten we onszelf. Jezelf een beloning geven na dagen of zelfs maanden hard gewerkt te hebben, is een geweldig idee, maar te veel eten is een ander probleem.

Te veel eten is niet zo heel goed voor je. Je zult waarschijnlijk al gemerkt hebben dat wanneer je eraan toegeeft en te veel eet, je jezelf lui of traag begint te voelen en je er gewoon niet meer zo goed uitziet als normaal. Wat je moet doen, is ontgiften. Het goede nieuws is dat je kunt ontgiften door simpelweg bepaalde voedingsmiddelen te eten. Hier zijn een aantal voedingsmiddelen die je lichaam effectief bevrijden van giftige stoffen, je gezondheid verhogen, je humeur verbeteren en je geweldige teint terugbrengen!

  • Citroenen – Er is een gezegde: als het leven je citroenen geeft, maak dan limonade. En dat is eigenlijk een geweldig idee. Citroenen zitten boordevol vitamine C, wat een krachtige anti-oxidant is. Vitamine C helpt de huid en het hele lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Hoewel ze zuur smaken, helpen citroenen daadwerkelijk de pH-balans van het lichaam terug te brengen, wat ontzettend goed is voor het immuunsysteem. Om je dag op te fleuren, maak je voor jezelf een glas warm water met een schijfje citroen. Dit is de eenvoudigste manier om giftige stoffen in je lichaam te verwijderen!
  • Gember – De Britten hielden van hun “Ginger Spice” en jij zou dit ook moeten gaan doen en om goede redenen. Gember is nuttig voor het verbeteren van de spijsvertering, het reduceren van winderigheid en het overwinnen van een opgeblazen gevoel. Gember zit ook boordevol anti-oxidanten, waardoor het zeer geschikt is om het immuunsysteem te verhogen. Je bent je er waarschijnlijk al van bewust dat anti-oxidanten de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Als je het afgelopen zomerseizoen veel hebt gefeest, veel bier hebt gedronken en veel te veel vet voedsel hebt gegeten, dan is het een goed idee om gember toe te gaan voegen aan je dieet. Maak er een gewoonte van om een kopje of op zijn minst een paar slokjes gemberthee te drinken of voeg geraspte gember toe aan je fruit, salades of sappen.
  • Rode biet – Rode bieten zullen je onmiddellijk een gezonde boost geven! Hoe? Rode bieten, die boordevol voedingsstoffen zitten, zoals vitamine C, ijzer en magnesium, zullen je ontzettend veel gezonde voordelen bieden, zoals het ontgiften van de lever en het verlagen van het cholesterolgehalte. Naast de voordelen voor de gezondheid zijn rode bieten ook zeer goed voor de huid en het haar! Rode bieten hebben zelfs de bijnaam supervoedsel gekregen. Geniet van rode bieten in je salades of maak er een sapje van.

Deze voedingsmiddelen zullen je zeker weer op de gezonde weg helpen, je goede humeur terugbrengen en je huid er fris en stralend uit laten zien. Naast het toevoegen van deze voedingsmiddelen aan je dieet, zal je huid ook profiteren van Marokkaanse Arganolie. Arganolie bevat veel anti-oxidanten en voedingsstoffen die de huid verzorgen! Breng de olie dagelijks aan op je huid en je zult al snel de geweldige effecten zien en voelen op je huid!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!