Milde Verzorging voor Afro-Amerikaans Haar

Milde Verzorging voor Afro-Amerikaans Haar

Slechts 13 procent van de Amerikaanse bevolking bestaat uit personen met Afro-Amerikaans haar. Maar zij zijn goed voor minstens 30% van het totaal aan haaruitgaven van het land. Waarom?

Omdat de structuur van Afro-Amerikaans haar ervoor zorgt dat het extra kwetsbaar is. Als je Afro-Amerikanen vraagt naar hun grootste haarzorg, dan zullen de meesten deze vraag beantwoorden met haaruitval en kaalheid. Dezelfde redenen behoren tot de top 5 van zorgen die Afro-Amerikanen bespreken met hun dermatologen. Hier zijn enkele tips die artsen aanraden aan hun patiënten met dit probleem.

 1. Was je haar regelmatig
  Was je haar minstens eenmaal per week. Hiermee wordt een mogelijke opbouw van haarverzorgingsproducten die je haar uitdrogen voorkomen. Je hebt helaas niet de luxe om haarconditioners over te slaan. Gebruik bij elke wasbeurt een conditioner. Besteed bijzondere aandacht aan de uiteinden van je haar, omdat deze het oudste zijn en hoogstwaarschijnlijk het meest beschadigde deel van je lokken. Kies ook voor shampoos en conditioners die natuurlijke ingrediënten bevatten. Harde shampoos die sulfaten bevatten, bijvoorbeeld, kunnen je haar uitdrogen.
 2. Regelmatige behandelingen
  Een andere luxe die je jezelf niet kunt veroorloven is om regelmatige haarbehandelingen over te slaan. Naast je wekelijkse conditioners moet je je haar regelmatig hydrateren om je kwetsbare lokken te revitaliseren. Omdat dunner wordend haar en kaal worden je grootste zorgen zijn, kun je het beste voor biologische producten kiezen, zoals essentiële oliën. Een aantal van deze producten hebben reeds klinisch bewezen dat ze de haargroei bevorderen. Lavendel en rozemarijn zijn er een paar van. Een ander biologisch product dat de laatste tijd veel aandacht krijgt, is Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko is niet alleen goed voor de huid, het is ook enorm goed voor het haar. Arganolie, ook wel vloeibaar goud genoemd, zit boordevol Vitamine E, dat de haargroei bevordert en beschadigd haar voedt.
 3. Stylen door een professional
  De meeste Afro-Amerikanen willen relaxed haar. Maar relaxers brengen schade toe aan het haar. Als je je haar echt wilt relaxen, zorg er dan voor dat dit wordt gedaan door een professionele kapper om de schade te minimaliseren. Frequente bijwerkingen worden afgeraden. Zorg ervoor dat er eerst nieuw haar groeit voordat je een bijwerking plant. Breng ook geen relaxers aan op haar dat al gerelaxed is. Dit gezegd hebbende, je hoeft er eigenlijk helemaal niet aan herinnerd te worden, want als je echt deze tip hebt opgevolgd, dan ben je naar een professional geweest om je haar te relaxen en hij of zij zou niet durven om relaxers toe te passen in haar dat al relaxed is.
 4. Straighteners, vlechten en ineengedraaid
  Als je een keramische stijltang voor je haar hebt, gebruik deze dan slechts eenmaal per week, omdat de warmte erg schadelijk is voor je lokken. Als je straighteners kunt gebruiken waarbij je de warmte kunt verstellen, dan is dat nog beter. Ook als je je haren ingevlochten of ingedraaid hebt, herinner je kapper er dan aan om dit niet te strak te doen. Als het pijn doet, betekent dit dat je haar al tijdens het proces wordt beschadigd.
Deel dit artikel over verzorging van afro-amerikaans haar met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]