Menopauze? Stimuleer Collageenniveaus en Bestrijd Rimpels!

Menopauze? Stimuleer Collageenniveaus en Bestrijd Rimpels!

Ja, je wordt oud. Het bewijs hiervan zie je op het moment dat je wakker wordt. Je hebt er zelfs nachtmerries over. Je blijft tegen jezelf zeggen: “Je hebt het volledig onder controle”, terwijl je nauwgezet je dagelijkse huidverzorging volgt in een wanhopige poging om het blijkbaar onvermijdelijke te stoppen– veroudering.

Het maakt echter niet uit hoeveel vochtinbrengende crème je opsmeert … en het maakt niet uit hoe zorgvuldig je de instructies op de fles opvolgt, de lijnen lijken te blijven komen en de oude lijnen worden steeds dieper. Je bent wanhopig en je weet gewoonweg niet wat je nog meer kunt doen.

Stop ermee om het slachtoffer te zijn en neem de controle. Het klinkt misschien als een cliché, maar kennis is echt macht. Tenzij je precies weet wat er met je lichaam gebeurt dat rimpels veroorzaakt, zul je nooit echt weten hoe je rimpels kunt bestrijden.

Waarom krijg ik sneller rimpels?
Als je deze vraag stelt, betekent dit dat je waarschijnlijk binnen vijf jaar in de menopauze zit. Experts leggen uit dat in deze periode je collageenniveau met 30 procent daalt, wat leidt tot meer rimpels en fijne lijntjes.

Waarom is collageen belangrijk?
Collageen is belangrijk voor een stevige huid. Het is een soort eiwit dat lichaamsweefsels – zoals huid en spieren – ondersteunt en verbindt, net als lijm, en die het lichaam bij elkaar houdt. Experts zeggen dat ons lichaam zonder collageen letterlijk uit elkaar kan vallen. Met deze informatie weet ik zeker dat je beseft hoe belangrijk het is om ons collageen op peil te houden als je wilt dat je gezicht er stevig uitziet en stevig aanvoelt.

Hoe houd ik mijn collageen op peil?
Er zijn een aantal manieren om je collageen op peil te houden, zelfs als je al in de menopauze zit. Omdat je niet veel kunt doen aan het ouder worden zelf, kun je wel wat doen aan het vertragen van het proces. Hoe? Door het afweren van vrije radicalen. Waarom? Omdat vrije radicalen cellen beschadigen en in dit proces veroudering versnellen. Om vrije radicalen te bestrijden, kun je gezond eten en kiezen voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan anti-oxidanten. Je kunt ook regelmatig hydrateren met biologische producten die anti-oxidanten bevatten, zoals Marokkaanse Arganolie. Anti-oxidanten bieden vrije radicalen hun ontbrekende elektronen aan. Dit voorkomt dat ze stelen van en schade aanbrengen aan gezonde cellen. Biologische producten, zoals Arganolie, maken de celregeneratie – waarvan men denkt dat het veroudering bestrijdt – tevens makkelijker. Celregeneratie is het proces van de vervanging van afstervende cellen door gezonde cellen. Betere cellen, beter lichaam, betere huid.

Wil je weten hoe je arganolie gebruikt als anti aging product? Bekijk dan onze instructievideo hieronder:

Andere behandelingen zijn onder andere retinoïden, alpha-hydroxy zuren en vitamine C. Waarvan allemaal wordt aangenomen dat ze collageen opbouwen voor een gezonde en stevigere huid. Als je nog steeds ontevreden bent, dan is het injecteren van collageen een andere optie. Er zijn ook laserbehandelingen die de collageenproductie stimuleren.

Deel dit artikel over de menopauze met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer