Meer Leren Over de Huid en Rimpels, Lees Verder

Huid en Rimpels

Vaak kun je schatten hoe oud mensen zijn gewoon door naar hun gezicht te kijken, meer in het bijzonder naar hun huid. Als we ouder worden krijgen we rimpels en dat is heel normaal. Iemand die te veel in de zon ligt of in de bruiningssalon komt of iemand die teveel sigaretten opsteekt krijgt in het algemeen meer rimpels dan mensen die dit niet doen.

Laten we eens wat beter naar de huid kijken

De huid heeft drie lagen. De opperhuid is de buitenste laag die we kunnen zien. De laag in het midden is de lederhuid en daar weer onder zit de binnenste laag.

Waarom Jonge Mensen Geen Rimpels Hebben

Jonge mensen hebben geen rimpels omdat de jonge huid heel goed kan rekken en vocht kan vasthouden. De middelste laag van de huid heeft elastische eigenschappen door de aanwezigheid van vezels die we elastine noemen. Elastine zorgt ervoor dat je huid jong aanvoelt en er jong uitziet. Collageen is een proteïne in de lederhuid die een belangrijke rol speelt bij het weghouden van rimpels.

Naarmate we ouder worden verliest de lederhuid zowel collageen als elastine. Hierdoor wordt de huid dunner. En als de huid dunner wordt heeft deze het moeilijker om genoeg vocht naar de buitenste laag van de huid te sturen. De binnenste laag bevat het vet dat maakt dat de huid er mollig uitziet. Als we ouder worden verdwijnt dit vet echter, waardoor de opperhuid uit gaat zakken en rimpels gaat vertonen.

At Op Welke Leeftijd Ontstaan Rimpels?

Er is geen specifieke leeftijd waarop rimpels ontstaan. Bij sommigen begint het al in de twintiger jaren omdat ze te veel in de zon zitten, anderen krijgen ze in hun veertiger jaren. Weer anderen krijgen ze zelfs op nog latere leeftijd zoals 50 of 60. Meestal hebben mensen die ze later krijgen goed voor hun huid gezorgd, meer talg of +IBw-goede genen+IB0-. Iedereen krijgt echter vroeger of later rimpels. Rimpels horen bij het natuurlijke proces van ouder worden.

Arganolie en Het Voorkomen van Rimpels

Als je rimpels op je huid wil verhinderen zou je regelmatig Arganolie kunnen aanbrengen. Arganolie zit vol met essentiële voedingsstoffen die voor een gezonde en jeugdige huid zorgen.

Ben je ook benieuwd naar hoe je arganolie het beste kunt gebruiken als anti aging product? Bekijk dan onze instructievideo hieronder:

Arganolie bevat een hoog gehalte aan Vitamine E dat veroudering van de huidcellen stopt. De hoge concentratie essentiële onverzadigde vetzuren helpen fijne lijntjes en rimpels voor te blijven en te minimaliseren. Het bevat ook Carotenoïden die de huid beschermen tegen ouder worden en tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Ook zit er Ferulinezuur in de olie dat de huid beschermt tegen veroudering en tegen de schadelijke effecten van ultraviolette straling.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!