Manieren Voor Tieners Om Af te Vallen

Manieren Voor Tieners Om Af te Vallen

Tiener zijn is al moeilijk genoeg. Je hebt huiswerk, klusjes in het huis en je wilt ook nog eens jezelf ontdekken. Te dik zijn kun je er eigenlijk niet bij hebben. Net zoals ieder ander mens wil ook een teenager er fantastisch uitzien. Waarom? Misschien om op school een betere reputatie te hebben, misschien om happier te zijn met zichzelf, misschien om meer zelfvertrouwen te krijgen, of misschien wel om gezonder te worden. Wat ook de reden is voor een tiener om te proberen af te vallen, het juiste gewicht proberen te krijgen is altijd goed. Als jij dus zo’n tiener bent, of er een kent, die probeert wat pondjes kwijt te raken, lees dan verder en ontdek hoe.

Eet vaker en kleinere hoeveelheden.
Kleinere en gezondere maaltijden, verspreid over de dag, helpen het glucose niveau op peil te houden. Hierdoor verbetert de spijsvertering. En dit betekent dat je waarschijnlijk nooit te veel eet en dan later honger krijgt. De beste manier is elke dag 3 kleine maaltijden te nemen en tussendoor wat te snacken. Bereid dit goed voor en hou in de gaten wat je eet. Eet gezonde maaltijden met fruit en sla. Gebruik Arganolie om heerlijke en gezonde sladressing te maken. Denk aan je vitamines en voedingsstoffen als je je eten klaarmaakt.

manieren-voor-tieners-om-af-te-vallen2

Let op wat je drinkt.
Als je van de frisdranken en ongezonde fruitsappen afblijft, zul je snel afvallen. Frisdrank en de meeste fruitsappen bevatten enorm veel calorieën en suiker. Door deze dranken te laten staan wordt je kledingmaat al gauw kleiner. Hou het bij water en let dan eens op wat voor een verschil dat maakt.

Zoek een trainingsmaatje.
Of het nu een vriend(in) is, of je moeder, of zelfs je hond, als je iemand hebt om elke dag mee te gaan wandelen hou je het langer vol. Het is goed als er iemand is die je over het dode punt heen helpt als het even niet gaat. Zoek iemand die je aanzet om een half uurtje te gaan wandelen, zelfs als je een rotdag hebt. Een trainingsmaatje zorgt dat je doorgaat met je oefeningen en houdt je gemotiveerd. Jij en je maatje moeten elkaar aanmoedigen en ondersteunen.

manieren-voor-tieners-om-af-te-vallen1

Breng variatie aan.
Zoals je misschien wel weet bestaat ieder plan om af te vallen uit twee onderdelen. Een dieet, en een schema van oefeningen waar je je aan moet houden. Om dit vol te houden kun je het beste oefeningen en activiteiten bedenken waar je je makkelijk aan kunt houden. Wekelijkse afwisseling zorgt dat de verveling niet toeslaat. Je kunt bijvoorbeeld 1x of 2x per week gaan wandelen of joggen, en dat afwisselen met de sportschool of met zwemmen. Afwisseling in je activiteiten houdt het uitdagend en interessant.

Lol hebben in dieet en workouts helpt tieners hun ideale gewicht te bereiken. Het samen met een maatje doen maakt het makkelijker. Start je afvalprogramma dus vandaag nog met deze simpele tips!

Deel dit artikel over tips voor tieners om af te vallen met je vrienden! Sharing is caring!