Manieren Om Met Succes Je Haar Te Behouden

Manieren Om Met Succes Je Haar Te Behouden

Normale haaruitval is 50 tot 100 haren per dag. Meer dan dit kan als overmatige haaruitval beschouwd worden. Dit is een probleem waar mannen en vrouwen, jong en oud, mee te maken hebben. Wat gebeurt er wanneer je constant te veel haaruitval hebt? Dan word je kaal. Als je merkt dat je te snel te veel haar verliest, kan dat een teken zijn dat er iets mis is. Als je een van de miljoenen bent die te veel haar verliest, geen zorgen. Er zijn manieren om verder haarverlies te voorkomen.

Kijk naar je familie. Haaruitval en kaal worden kan erfelijk zijn. Kijken naar je ouders en andere familieleden kan je een idee geven of je kans loopt op haaruitval. Als dat zo is, kan verdere haaruitval worden voorkomen door snel met de behandeling te beginnen. Misschien moet je je door een haarspecialist laten adviseren over welke stappen je kunt nemen om niet kaal te worden.

Vermijd stress. Stress en haaruitval hebben met elkaar te maken. Door constante stress neemt de kans op haaruitval toe. Oftewel als je je stress onder controle krijgt heb je een kleinere kans op haaruitval. Neem een hobby en zoek manieren om je te ontspannen. Lichaamsbeweging, yoga, naar de film gaan – er zijn veel manieren om je lekker te ontspannen.

Antioxidanten helpen bij het probleem van het kaal worden. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen en helpen (hoofd)huid te herstellen. Door meer voedsel te eten dat rijk is aan antioxidanten profiteert je lichaam van het volle effect hiervan. Je kunt ook olie gebruiken die rijk is aan antioxidanten, bijvoorbeeld Arganolie. Dit vloeibare goud uit Marokko helpt kaalheid en overmatig haarverlies tegen te gaan. Dagelijks een paar druppels Arganolie door je haar en op je hoofdhuid masseren helpt haaruitval tegen te gaan. En het bevordert ook nog eens de haargroei. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig en met een klein flesje doe je dus een hele tijd. Arganolie voelt niet vettig aan en wordt gemakkelijk door haar en hoofdhuid opgenomen. Gebruik het overdag, ’s nachts of allebei.

Ga naar de dokter. Overmatige haaruitval moet door een dokter onderzocht worden. Vrouwen zouden hun schildklier moeten laten testen en ook mannen zouden regelmatig getest moeten worden om te kijken of het overmatige haarverlies niet een medische reden heeft.

Hitte en chemicaliën kunnen de oorzaak zijn. Te vaak föhnen of te veel haarproducten kunnen haar en hoofdhuid beschadigen en overmatige haaruitval veroorzaken. Stop daar eens mee en let dan op het verschil. Te veel warmte beschadigt de belangrijke proteïnen van het haar en maakt het daardoor broos en zwak. Verschillende haarproducten en behandelingen kunnen zowel hoofdhuid als haarfollikels beschadigen, en worden daarom door veel mensen afgeraden.

Te veel haaruitval vraagt aandacht. Let op je dagelijkse activiteiten en laat een dokter je van top tot teen onderzoeken. Neem de tijd om goed te eten, doe aan lichaamsbeweging, ontspan je, en gebruik gezonde producten zoals Arganolie. Vermijd ongezonde producten en haarbehandelingen; deze maken het alleen maar erger. En let voor beter en gezonder haar tenslotte goed op je gezondheid.

Deel dit artikel over hoe je gezonde haar te behouden met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]