Makkelijke en Effectieve Oplossingen voor Puistjes

Makkelijke en Effectieve Oplossingen voor Puistjes

Je kunt er niet omheen – puistjes zijn vervelend. Toch? Eén puistje is al erg genoeg, een heleboel is een echte marteling. Of je nou jong of oud bent, met deze afwijkingen op je huid ben je de hele dag bezig. En niet alleen dat, het is ook nog eens slecht voor je zelfvertrouwen. Stel je eens voor dat het je eerste dag op school is, of dat je een afspraakje of sollicitatiegesprek hebt – je voelt je vast niet op je gemak met mee-eters op je gezicht. Hoe kom je nou snel, makkelijk en goed van die puistjes af? Lees verder en je weet het!

Oplossingen voor puistjes:
Hieronder volgen enkele van de meest effectieve manieren om je puistjes te behandelen. Lees ze aandachtig door en kijk wat voor jou het beste werkt. Hier komen ze:

  • Je gezicht wassen – een van de meest voorkomende oorzaken van puistjes is verstopte en ontstoken poriën. Vuil dat via de poriën binnenkomt kan puistjes veroorzaken. 2X per dag je gezicht wassen (’s morgens en ’s avonds) houdt je huid schoon. Was je gezicht ook weer niet te vaak, dat is ook niet goed voor je huid.
  • Honing – honing doet wonderen voor je huid. Het aanbrengen van honing geneest en reinigt de huid. Was eerst je gezicht met water en een milde zeep, spoel af, en breng dan een beetje honing aan. Spoel je gezicht met warm water af en daarna met koud water. Warm water opent de poriën en koud water sluit de poriën juist af.
  • Arganolie – Arganolie is een van de veiligste oliën die je voor je huid kunt gebruiken. Het is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegde chemicaliën. Het heeft een natuurlijke rijkdom aan vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten. Al deze stoffen helpen acne van de huid te verwijderen. Een paar druppeltjes Arganolie geneest puistjes en maakt de huid snel weer gaaf. Je hebt niet eens problemen met littekens!
  • Gebruik geen make-up – je denkt misschien dat als je je puistjes met make-up wegwerkt, dat je er dan beter uitziet. De waarheid is dat agressieve make-up het alleen maar erger maakt. Gebruik dus geen make-up als je puistjes aan het behandelen bent.
  • Eet gezond – goed eten in plaats van vettig voedsel helpt je lichaam de puistjes te bestrijden. Fruit, groenten en water drinken houdt je lichaam gezond. Fruit en groene bladgroenten geven het lichaam de broodnodige chroom, zink en vitamines die problemen met puistjes kunnen oplossen. Water reinigt het lichaam en zorgt dat het gifstoffen kan afvoeren.
  • Blijf van de puistjes af – er constant mee spelen, ze aanraken of eroverheen wrijven maakt het erger. Doe dat dus niet.

Met deze eenvoudige tips kun je gênante situaties door acne voorblijven. Blijf er mooi uitzien met een gave en gezonde huid door deze tips op te volgen. Hou goed in de gaten wat je wel en niet moet doen als je een puistje op je gezicht hebt. Blijf kalm en doe wat nodig is.

Deel dit artikel over oplossingen voor puistjes met je vrienden! Sharing is caring!