Maak jij je Schuldig aan deze Huidbeschadigende Gewoonten?

Overmatig zonnebaden

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en het wordt voortdurend blootgesteld aan de agressieve effecten van omgevingsfactoren, slechte gewoonten en een slechte huidverzorging. Als je je huid beter wilt verzorgen, dan zijn hier een aantal gewoonten die je zou moeten opgeven.

Gewoonten die de huid beschadigen

  • Overmatig zonnebaden
    Er wordt gezegd dat Coco Chanel de persoon was die een gebruinde huid populair maakte. Het valt niet te ontkennen dat een goudbruine huid zeer aantrekkelijk is. Maar overmatig zonnebaden is een grote aanslag op je huid. De UV-stralen van de zon beschadigen de cellen en weefsels van de huid waardoor deze vroegtijdig veroudert. Met alle waarschuwingen van dermatologen en medische deskundigen om te veel tijd in de zon te vermijden, zou je al gehoor moeten geven aan dit advies. Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker. Smeer elke dag een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème op om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.
  • Roken
    Sigaretten zijn slecht voor onze gezondheid. De waarschuwing wordt zelfs afgedrukt op pakjes of dozen met sigaretten. Het roken van sigaretten verhoogt je kans op diverse ziekten, waaronder longkanker, emfyseem, hart- en vaatziekten en zelfs een beroerte. Een ander neveneffect kan hier nog aan worden toegevoegd, en dat is rimpels. De negatieve effecten van roken op de huid zijn vergelijkbaar met die van de UV-stralen van de zon. Het enige verschil is dat roken de huid van binnenuit beschadigt. De chemicaliën in sigaretten, zoals nicotine, vernauwt de bloedvaten en vermindert de bloedstroom naar de huid, waardoor deze essentiële voedingstoffen wordt ontnomen. Een ongezonde huid zal er rimpelig en droog uitzien.
  • De verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken
    Gebruik jij agressieve zeep in je huidverzorging? Zo ja, dan kun je deze beter weggooien en vooral als je een gevoelige huid hebt. Kies in plaats daarvan voor milde reinigingsproducten. Als je een acne-gevoelige huid hebt, kies dan een reinigingsproduct dat geen olie bevat. Voor mensen met een droge huid zou een krachtige vochtinbrenger zonder agressieve chemicaliën onderdeel moeten uitmaken van hun huidverzorgingsarsenaal. Een uitstekende keuze op het gebied van natuurlijke vochtinbrengers is Arganolie. De olie zit boordevol voedingsstoffen met krachtige hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.Natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten zijn ook geweldig om te gebruiken, omdat deze producten geen giftige ingrediënten bevatten die vaak worden gevonden in chemisch samengestelde en populaire huidproducten. Tal van onderzoekers hebben ontdekt dat het merendeel van de giftige ingrediënten in schoonheidsproducten ernstige ziekten veroorzaken, waaronder verschillende vormen van kanker.

Stop met deze huidbeschadigende gewoonten om ervoor te zorgen dat je niets anders hebt dan een gezonde huid.

Deel dit artikel over Huidbeschadigende gewoonten met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]