Maak je Vader Wakker met een Verrassingsontbijt

Maak je Vader Wakker met een Verrassingsontbijt

Sta deze zondag eens vroeg op om een overheerlijk ontbijt voor je vader te maken! Laat op deze Vaderdag, de dag van je vader goed beginnen door hem een stevig ontbijt te serveren. Hij zal ongetwijfeld met het juiste been uit bed stappen als hij de heerlijke geur van zijn favoriete ontbijt ruikt!

Wat eet je vader graag bij zijn ontbijt? Een roerei, spek, pannenkoeken of brood zijn favorieten! En ze zijn erg gemakkelijk te maken.

Hier zijn een aantal ontbijtopties, waar vaders graag voor wakker worden!

Roereieren
Je hebt nodig:

  • 1 of 2 eieren
  • zout naar smaak toevoegen
  • 1 -2 eetlepels olijfolie

Klop de eieren kort in een kom. Voeg een beetje zout toe, misschien is een snufje zout al genoeg. Pak je pan en verwarm deze op een laag vuur. Als deze is verwarmd, giet je er zowel de olie als de geklopte eieren in. Blijf de eieren roeren terwijl ze worden gebakken. Vergeet niet het vuur op een lage stand te zetten.

Spek

Je hebt geen olie nodig om spek te bakken. Leg je plakjes spek in een pan of pot met water en laat ze aan de kook komen. Als het water is verdampt, zal er olie uit de spek vrijkomen dat voldoende is om de spek te bakken. Als de plakjes spek knapperig zijn, leg je ze op een papieren doek om de olie te absorberen.

Toast

Je kunt brood eenvoudig roosteren met behulp van een broodrooster of koekenpan. Je kunt boter op de toast smeren of, als je vader daar niet zo van houdt, het brood zonder iets erop roosteren.

Toast Dip

Je vader is er wellicht aan gewend toast met jam of boter te eten, maar wat denk je ervan om hem een nieuwe culinaire ervaring te geven? Waarom maak je niet een dip voor de toast met Marokkaanse Arganolie. Deze culinaire olie zit boordevol vitamine E en andere anti-oxidanten! Daarnaast bevat het essentiële vetzuren. Culinaire Arganolie houdt het “slechte cholesterol”gehalte laag en stimuleert het immuunsysteem! Deze dip is een gezonde toevoeging aan het ontbijt van je vader.

Fruit als bijgerecht

Maak een aantal vruchten klaar als bijgerecht! De zomerse hitte wordt intenser en fruit zal het lichaam van je vader zeker opfrissen! Serveer zijn favoriete fruit! Snij ze in blokjes en leg ze netjes op een bord! Dit bord vol met fruit kan ook als zijn dessert dienen.

Koffie, thee of vers geperste sap?

Uiteraard is een ontbijt nooit compleet zonder het favoriete ochtenddrankje van je vader. Drinkt hij graag koffie, is thee meer zijn ding of is hij een echte liefhebber van verse sap? Wat zijn favoriete drankje ook mag zijn, zorg ervoor dat je het voor hem klaarmaakt.

Om zijn verrassingsontbijt compleet te maken, moet je ervoor zorgen dat zijn krantje op de tafel klaar ligt! Hij zal zichzelf absoluut speciaal voelen met jouw ochtendverrassing! Dit zal zeker een goede manier zijn om je goede oude vader wakker te maken. En als je niet bij je vader woont, breng hem de avond van te voren dan een bezoekje en blijf slapen om hem te verrassen met zijn favoriete ontbijt!

Deel dit artikel over een verrassingsontbijt voor vaderdag met je vrienden! Sharing is caring!