Maak Je Geen Zorgen Over Tekenen van Huidveroudering!

Maak Je Geen Zorgen Over Tekenen van Huidveroudering!

Als je je zorgen maakt over de zichtbare tekenen van ouder worden in je huid, maak je het daarmee alleen maar erger! Je zorgen maken helpt niet! Je zou de oorzaak van het probleem aan moeten pakken.

Als je huid er al vroeg ouder uit gaat zien zorg je er misschien niet goed voor. Huidverzorging is meer dan alleen je gezicht wassen en onder de douche of in bad gaan. Het is ook meer dan alleen de huidverzorgingsproducten die je op je huid smeert.

De beste manier om de tekenen van ouder worden nog even uit te stellen is goed voor je huid zorgen. Misschien is je huidverzorging zelf wel pico bello, maar heb je ook al eens naar je levensstijl gekeken? Je levensstijl kan een grote rol spelen bij het verouderen van je huid.

Kijk bij je dagelijkse huidverzorging verder dan je neus lang is! Hier volgen enkele tips hoe je goed voor je huid kunt zorgen!

Goed Voor de Huid Zorgen 101

  1. Hou je zonne-uren in de gaten. Zorg dat je altijd zonnebrandlotion op hebt als je de zon ingaat, wat voor weer of seizoen het ook is. De lotion beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van UV straling van de zon. UV straling veroorzaakt niet alleen fijne lijntjes, rimpels en vlekken, maar je loopt ook een grotere kans op huidkanker. Vergeet niet dat de zonnebrandlotion beschermingsfactor 15 of hoger moet hebben. De lotion moet 15 minuten voordat je de zon in gaat op alle onbeschermde delen van de huid worden gesmeerd. Het beste is overigens om tussen 9 uur ‘s morgens en 4 uur ‘s middags, als de zon op zijn sterkst is, helemaal niet naar buiten te gaan.
  2. Niet roken alsjeblieft! Als je serieus een mooie en jonge huid wil hebben moet je meteen stoppen met roken. Sigaretten roken is de tweede grootste oorzaak van rimpels na UV straling van de zon. Je loopt kans op ouderdomsvlekken, fijne lijntjes en verkleuring omdat de huid meer tijd nodig heeft om beschadigde cellen te repareren. De nicotine in sigaretten knijpt namelijk de bloedvaten in de huid een beetje dicht waardoor de huid minder bloed en voeding krijgt.
  3. Hou het bij een gezond en uitgebalanceerd dieet. Zorg dat je maaltijd elke dag vol zit met proteïnen, koolhydraten, vezels en goede vetten. Eet groene bladgroenten en fruit als je dat niet al deed.
  4. Blijf in beweging! Regelmatige lichaamsbeweging is erg goed voor de huid. Om te beginnen word je niet zwaarder en vetter zodat je later geen huiduitslag krijgt. Maar belangrijker is dat je serieuzere ziektes als suikerziekte en hart- en vaatziekten voorblijft. Regelmatige lichaamsbeweging zorgt ook voor een goede bloedsomloop zodat zuurstof en voedingsstoffen overal in het lichaam terecht kunnen komen. Is het je wel eens opgevallen dat mensen die veel bewegen een gave huid hebben?
  5. Breng elke dag Arganolie op de huid aan. Arganolie zit vol met componenten die bijzonder goed zijn voor de huid. Hieronder vallen essentiële vetzuren, Vitamine E, Sterolen, Ferulinezuur, Linolzuur, Polyfenolen en andere anti-oxidanten. Hierdoor voedt en hydrateert Arganolie de huid, en beschermt deze tegen schadelijke invloeden.

Als je deze 5 stappen opvolgt kun je nog een hele tijd lang een gezonde, jonge en levendige huid hebben.

Deel dit artikel over huidveroudering met je vrienden! Sharing is caring!