Maak je Geen Zorgen Meer Over Veroudering van de Huid

Maak je Geen Zorgen Meer Over Veroudering van de Huid

Ben je bezorgd over de rimpels die op je huid zichtbaar beginnen te worden? De meeste vrouwen worden halfweg 20 bang voor tekenen van ouder worden. Veroudering van de huid is een natuurlijk proces. Je kunt het echter uitstellen en voorkomen dat de huid er ouder uit gaat zien. De vraag is hoe.

Veroudering van de huid kan veroorzaakt worden door je levensstijl, maar ook doordat je niet goed voor je huid zorgt. Er zijn veel dingen die schade aan de huid kunnen toebrengen en deze sneller laten verouderen. Als je huid tekenen van ouder worden vertoont zoals rimpels, fijne lijntjes, vlekken of uitslag, is er grote kans dat je niet goed voor je huid zorgt (of helemaal niet).

Hoe Je Veroudering van de Huid Kunt Uitstellen

  1. Een gezonde levensstijl! Een gezonde levensstijl is het meest effectieve wapen tegen ouder worden van de huid. Als je gezond eet, goed slaapt, veel water drinkt en regelmatig aan sport doet, hou je je huid gezond en wordt deze niet zo snel ouder. Net als elk ander orgaan heeft ook de huid voeding nodig. Je huid krijgt deze voeding uit het eten dat je eet. Om je huid gezond te houden moet je een gezond en uitgebalanceerd dieet eten. Eet niet bij fast food ketens. Wat je daar eet zit namelijk vol met vet en olie wat het bijzonder ongezond maakt. Niet alleen voor de huid maar voor het hele lichaam. Je maaltijden moeten proteïnes, koolhydraten, vezels en goede vetten bevatten. Om zeker te weten dat je huid de voedingsstoffen die je eet ook kan opnemen, moet je regelmatig sporten. Hierdoor kan het bloed zuurstof en voedingsstoffen goed vervoeren en elk deel van je lichaam bereiken. Tijdens onze slaap repareert het lichaam beschadigde cellen, weefsels en spieren. Deze reparatie duurt ongeveer 8 uur. Om de huid gezond te houden en veroudering tegen te gaan is het daarom belangrijk dat je minstens 8 uur per nacht slaapt.
  2. Vermijd stress, roken en alcohol drinken. Stress vernietigt collageen waardoor er daar minder van in het lichaam overblijft. Als we ouder worden maakt het lichaam minder collageen aan. Stress + slechte gewoontes verlagen deze hoeveelheid collageen nog meer. Hierdoor wordt de huid slap, gaat er dof uitzien en vormt rimpels, lijntjes en vlekken.
  3. Ga niet naar buiten zonder bescherming tegen de zon! Je moet telkens wanneer je naar buiten gaat zonnebrandlotion op je huid smeren. De UV stralen van de zon zijn de belangrijkste oorzaak van rimpels, dus zorg dat je jezelf beschermt als je naar buiten gaat. Gebruik een zonnebrandlotion van factor 15 of hoger, en smeer je een kwartier voordat je naar buiten gaat ermee in.
  4. Vergeet niet de huid te hydrateren! Het vocht dat de huid elke dag verliest door blootstelling aan zon, wind en regen moet aangevuld worden. Arganolie is een prima vochtinbrengend product en gaat ook veroudering tegen. Dat komt omdat Arganolie Sterolen, vitamine E, essentiële vetzuren en anti-oxidanten bevat.

Als je er niet ouder uit wil zien dan je bent, zorg dan goed voor je huid!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.