De Gewoonte van Zonnebrand om Huidkanker te Voorkomen

De Gewoonte van Zonnebrand om Huidkanker te Voorkomen

Jaarlijks worden er ongeveer 3,5 miljoen gevallen van huidkanker gediagnosticeerd. Dit aantal heeft gevolgen voor ongeveer 2 miljoen mensen. Van dit aantal wordt gezegd dat alleen al dit jaar rond de 132.000 mensen gediagnosticeerd zullen worden met melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker.

Overmatige blootstelling aan UV-licht van de zon is de meest voorkomende oorzaak van melanoom.
Alleen deze cijfers zouden op zich al genoeg moeten zijn om je naar de winkel te haasten om zonnebrandcrème te kopen. Maar het kopen en gebruiken van zonnebrandcrème garandeert niet automatisch bescherming. Kennis over de juiste zonnebrandcrème en de juiste manier om deze aan te brengen, zijn de enige manieren om de effectiviteit van het product te garanderen.

Wat is de juiste zonnebrandcrème?

Dermatologen raden een breed spectrum zonnebrandcrème aan dus zorg ervoor dat je het etiket op de fles leest. Breed spectrum zonnebrandcrèmes beschermen je tegen zowel de UVA- als UVB-stralen die allebei even schadelijk zijn voor je huid. Koop zonnebrandcrèmes met factor 30 of hoger. Deze zullen je beschermen tegen meer dan 97 procent van de UV-stralen. Kies daarnaast voor waterbestendige zonnebrandcrèmes, zodat het niet gemakkelijk verdwijnt als je zweet.

Breng een ruime hoeveelheid aan

Zelfs als je een zonnebrandcrème met factor 80 hebt gekocht, betekent dit nog niet dat je geniet van alle beschermingsmogelijkheden. Als je minder dan de vereiste hoeveelheid aanbrengt, dan is het net zo effectief als een zonnebrandcrème met factor 15. Breng een ruime hoeveelheid aan om geen afbreuk te doen aan alle voordelen die je zonnebrandcrème biedt.

Perfecte timing

Breng geen zonnebrandcrème aan op het moment dat je naar buiten wilt gaan. Doe dit 15-20 minuten voordat je weg gaat, zodat je huid het kan absorberen voordat het wordt uitgezweet.

Om de twee uur opnieuw aanbrengen

Ik maak geen grapje. Als je denkt dat je jezelf beschermt als je iedere morgen zonnebrandcrème opsmeert, denk dan nog maar eens goed na. Als je niet om de twee uur opnieuw aanbrengt, dan laat je je huid nog steeds voor het grootste deel van de dag onbeschermd. Als je veel hebt gezweet dan moet je het misschien wel vaker dan om de twee uur aanbrengen. Vul je zonnebrandcrème aan door het dragen van hoeden met een rand en kleding die je huid zal beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Zoek daarnaast ook regelmatig de schaduw op, vooral op de momenten dat je schaduw korter is dan jezelf. Dit betekent dat de hitte van de zon op zijn sterkst is.

Hydrateren

Je huid dagelijks hydrateren is net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid gezond is. Organische vochtinbrengers, zoals Arganolie, helpen om huid te herstellen die beschadigd is door overmatige blootstelling aan de zon. Als je hydrateert, betekent dit niet alleen dat je je beschadigde huid voedt, je beschermt het ook tegen verdere schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen.

Deel dit artikel over gebruik van zonnebrand om huidkanker te voorkomen met je vrienden! Sharing is caring!